22 Ağustos 2001 21:00

Aktif Dağıtım'da direniş

TÜMTİS'te örgütlenen ve bu nedenle patronların işten çıkarma ve taşeronlaştırma uygulamalarıyla karşılaşan Aktif Dağıtım işçileri bu uygulamalara son verilmesi ve atılanların geri alınması talebiyle dün işbıraktı.

Paylaş
Aktif Dağıtım'da direnişAnayasal haklarını kullanarak TÜMTİS'te örgütlenen ve bu nedenle patronların işten çıkarma ve taşeronlaştırma uygulamalarıyla karşılaşan Aktif Dağıtım işçileri bu uygulamalara son verilmesi ve atılanların geri alınması talebiyle dün işbıraktı. Sabah saatlerinde işbırakma eylemini başlatan işçilere taşerona bağlı diğer işçilerin de destek vermesiyle dağıtım yüzde 90 oranında durdu. PERPA'da hizmet veren Aktif Dağıtım işçileri saat 8.30'da toplanarak işbırakma kararı aldı. Kısa sürede yayılan eyleme katılan işçiler şirkete bağlı bulunan katlarda sloganlarla yürüyüşe başladı.

'Köle değiliz!'"Aktif işçisi köle değildir", "Sendika hakkımız, söke söke alırız", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganlarıyla patronların bulunduğu 11. kata gelen işçiler burada şirket patronlarına taleplerini ilettiler ve taleplerine cevap verilene kadar işbırakma eylemini sürdüreceklerini belirttiler. Burada işçiler adına açıklama yapan TÜMTİS Örgütlenme Sekreteri Şükrü Günsili, "Değişik sıfat, görev ve adlandırmalarla çalışan bizler, sendikal sebeple işten atılmaların durdurulmasını, atılanların geri alınmasını talep ediyor ve yetkililerden açıklama bekliyoruz" dedi. Bir süre sendika temsilciliğinin önünde otururak eylemi sürdüren işçiler daha sonra sloganlarla PERPA'dan ayrıldılar.
ÖNCEKİ HABER

İşçiye sıkıyönetim

SONRAKİ HABER

Jumbo'da sözleşme delindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...