22 Ağustos 2001 21:00

Hükümet patronlara çalıştı

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında konuşan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, reel sektörün desteklenmesinin gereğini anlattı.

Paylaş
Hükümet patronlara çalıştıBaşbakan Bülent Ecevit Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu, patronlara yapılması düşünülen yardımları görüşürken sabahın erken saatlerinde Bayındırlık Bakanlığı'na yapılan "vurgun" operasyonunu gündemine bile almadı. Saat 11.10'da Başbakanlık'ta toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı 2 saat 10 dakika sürdü. Toplantıya en geç katılan Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın moralinin oldukça bozuk olduğu gözlendi. Toplantıda ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, reel sektörün sorunlarının çözümü için oluşturulan Finans ve Üretim Danışma Kurulu çalışmaları konusunda bilgi verdi. Kurulun önceki gün Hazine'de yaptığı toplantı konusunda bakanlara bilgi veren Derviş, reel sektörün desteklenmesinin gereğini anlattı. "Böylece Türkiye'nin üretim ve ihracat alanında bir atılım yapabilmesi için gerekli koşulların oluşturulmasının sağlanacağını" öne süren Derviş'in konuşmasının ardından konuyla ilgili bakanlar da söz aldılar. Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ve diğer bakanlar tarım kesiminin sorunlarını da tartışırken yardım yapmamak, gözden çıkarmak anlamına gelen, tarım politikaları ve alımlar konusunda, hükümetin ekonomik hedeflerinden sapmadan çiftçiyi mağdur etmemek için elinden geleni yapacağı iddia edildi.

'Vurgun' gündeme gelmediÇalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın 17 Ağustos depremi ile ilgili son durum tespit raporlarını sunduğunu Bakanlar Kurulu sonunda açıklama yapan Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda başlatılan "vurgun operasyonu"nun gündemlerine gelmediğini bildirdi. Gürel, "500 milyon dolarlık yeniden yapılandırma fonu oluşturulacak. Bununla ilgili olarak 100 milyon doların Eximbank'tan geleceği açıklandı. Gerisi nereden karşılanacak" şeklindeki soruyu ise "Böyle bir fonun oluşturulmasından ziyade özellikle finans kesimi ile reel sektör arasındaki sorunların aşılması ve yeniden finans ve reel sektörlerin birlikte çalışabilmesi konusunda nasıl önlemler alınabileceği ele alınmıştı dünkü toplantıda. Sayın Derviş, bu toplantıda ele alınan konuları Bakanlar Kurulumuza aktardı" yanıtladı.
ÖNCEKİ HABER

Kafkasya macerası

SONRAKİ HABER

Deprem vurgununa soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...