21 Ağustos 2001 21:00

Yağışlar devam edecek

Türkiye'yi etkisine alan sağanak yağışlar önümüzdeki üç gün boyunca devam edecek. Meteoroloji yetkilileri, su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundular.

Paylaş
Yağışlar devam edecekTürkiye genelinde etkili olan ve su baskınlarına neden olan yağışlı hava önümüzdeki üç gün boyunca Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, önümüzdeki üç gün Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde yağışlar yer yer etkili olmak üzere devam edecek. Buna göre, bugün, Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'de etkili yağış bekleniyor. Yağışlar, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.23 Ağustos Perşembe günü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 24 Ağustos Cuma günü ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki üç gün özellikle Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde beklenen yağışlara karşı halkın ve ilgililerin tedbirli olmaları uyarısında bulundu. Son iki gün içerisinde Adana'da metrekareye 21.2 kilogram yağış düştüğünü belirten uzmanlar, uzun yıllar ağustos ayı ortalamalarına göre bu ilde metrekareye düşen yağış miktarının sadece 1 kilogram olduğunu kaydettiler.

Sular tahliye edildiÖte yandan İstanbul'u etkileyen sağanak yağış sonucu su baskınına uğrayan 739 ev ve işyerinden tamamına yakınındaki yağmur suları, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliğine düğüm

SONRAKİ HABER

Alevilerden Diyanet'e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...