27 Ağustos 2011 10:08

‘Savaş en çok kadınları etkiliyor’

BARIŞ İçin Kadın Girişimi üyeleri, savaşın en çok kadınları etkilediğini belirterek, barış mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.Barış İçin Kadın Girişimi, “Savaşa karşı barışa söz ver! Barış için ısrar ediyoruz!” sloganıyla Taksim Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Yarım saat de

‘Savaş en çok kadınları etkiliyor’
Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi, “Savaşa karşı barışa söz ver! Barış için ısrar ediyoruz!” sloganıyla Taksim Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Yarım saat devam eden oturma eyleminde “Silahlar sussun, söz bitmedi barış”, “Barış noktası” pankartları açıldı. Açıklamada, sık sık “Barış için ısrar ediyoruz”, “Barış her kes için ihtiyaçtır”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Her hafta hasta tutuklu Hediye Aksoy için eylem gerçekleştirdiklerini belirten Girişim Üyesi Nilgün Yurdalan, Aksoy’un yaşadıklarının da savaşın bir parçası olduğunu belirtti. Yurdalan, Aksoy ve tüm hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Ardından Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, savaşın Türkiye’nin doğusunda batısında herkesi ama en çok kadınları derinden yaraladığı belirtildi. Savaşın kadınlar için yaşanan yerlerden sökülüp atılmak, hayatın iyice kıyısına itilmek ve zorunlu seks işçiliği yapmak anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, “Savaş evde ve sokakta askerileştirilen erkeklerin şiddetinin, tecavüzünün artması anlamına geliyor. Kadın intiharları artıyor” denildi.

Açıklamada, kadınlar olarak; savaşın bitmesi, silahların bırakılması ve özgür bir yaşamın kurulması için sınır boylarında, mahallelerde, meydanlarda sözlerini söylemeye devam edecekleri belirtildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şengül: Temizliğe kendi evimden başladım

SONRAKİ HABER

KESK: Yeter artık, barış hemen şimdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa