17 Ağustos 2001 21:00

Küçükarmutlu'da operasyon endişesi

İstanbul Küçükarmutlu'da ölüm orucu eylemine müdahale nedeniyle yaşanan gerginlik ve operasyon endişesi devam ediyor.

Paylaş
Küçükarmutlu'da operasyon endişesiİstanbul Küçükarmutlu'da ölüm orucu eylemine müdahale nedeniyle yaşanan gerginlik ve operasyon endişesi devam ediyor.Buradaki bir evde ölüm orucu eylemini sürdüren ve önceki gün bazı akrabaları tarafından polisin yardımıyla kaçırılan Yıldız Gemicioğlu'nun Küçükarmutlu'da kalan anne ve teyzesi gözaltına alındı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün saat 14.00'te giderek iddia edildiği gibi Küçükarmutlu'da zorla tutulmadıkları ve bu yönde çıkan haberleri yalanlayan bir ifade veren Yıldız Gemicioğlu'nun anne ve teyzesi adliye çıkışında Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.Mamak'ta bir fırıncı "ucuza sattığı ekmek fiyatını yükseltmediği" gerekçesiyle ülkücüler tarafından tehdit edilerek dövüldü. Ülkücü mafya B. Öztürk isimli fırıncıdan ülkü ocağına verilmek üzere 10 milyar lira da haraç istedi. Mahkemeye çıkarılan ülkücüler tutuklanarak cezaevine götürüldüler. Ülkücülerin kendisini tehdit ettiğini ve dövdüğünü söyleyen fırıncı B. Öztürk polise giderek ifade verdi Öztürk ifadesinde Mamak Ülkü Ocağından açılan telefonla çağırıldığını söyledi.

Tehdit, haraç, dayakMamak Ülkü Ocağına gittiği zaman ocağın başkanı olduğunu öğrendiği Yasin Erdem adlı kişinin kendisine tehdit ederek ve hakarette bulunarak, 100 bin liradan sattığı ekmeğin fiyatını, 125 bin liraya yükseltmesini istediklerini belirten Öztürk, Erdem'in Mamak Bölgesinde fırıncılık yapan kişilerin ocağa 10'ar milyar lira para vereceğini de söylediğini kaydetti.Ocaktan kendisine verilen 226 milyon liralık bir faturayı ödemesi için de baskı yapıldığını söyleyen Öztürk, bu isteklere karşı çıkması üzerine sopalarla ve yumruklarla uzun süre dövüldüğünü vurguladı. Dayak sonrası arabayla Üreğil Tren İstasyonu civarına götürüldüğünü ifade eden Öztürk, ülkücülerin elinden çevrede çok sayıda insan bulunması nedeniyle arabadan atlayarak kurtulduğunu dile getirdi. Öztürk'ün ifadesi üzerine aralarında Mamak Ülkü Ocağı Başkanı olduğu belirtilen Yasin Erdem, yine ülkü ocaklarıyla bağlantısı olduğu kaydedilen S. Erdem, E. Aydın ile Üreğil Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptığı saptanan Ş. Erdoğan adlı kişiler gözaltına alındılar.

Satır ve baltalar bulunduKaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin izniyle Mamak Ülkü Ocağı'nda yaptığı arama sonucu 3 adet sopa, 1 adet metal saplı balta, 1 adet 25 santim uzunluğunda satır, 1 adet ekmek bıçağı, 1 adet de sallama tabir edilen bıçak ele geçirildi. Emniyet'te 3 gün sorgulanan 4 kişi, dün Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarıldılar. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Mamak Ülkü Ocağı Başkanı olduğu belirtilen Yasin Erdem, S. Erdem ve E. Aydın tutuklanarak Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi.
ÖNCEKİ HABER

Ülkücüler ekmeğe de el attı

SONRAKİ HABER

Depremzedenin öfkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...