17 Ağustos 2001 21:00

Ülkücüler ekmeğe de el attı

Mamak'ta fırıncılık yapan B. Öztürk adlı fırıncı, ekmeği ucuza sattığı için Mamak Ülkü Ocağı Başkanı'nın da aralarında bulunduğu ülkücüler tarafından dövüldü, tehditlere maruz kaldı.

Paylaş
Ülkücüler ekmeğe de el attıAilesi tarafından ölüm orucunun 301'inci gününde kaçırılan ve Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Yıldız Gemicioğlu'nun da dün hastanaden çıkarıldığı ve ailesi tarafından memleketi olan Adana'ya götürüldüğü bildirildi. Öte yandan, Yıldız Gemicioğlu'nun ailesi tarafından kaçırılmasının ardından anne, teyze ve abisinin Küçükarmutlu'da zorla tutulduğu yönündeki haberlerle başlayan gerginlik ise sürüyor. Yıldız Gemicioğlu'nun ailesi kaçırma olayının ardından Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Gemicioğlu'nun annesinin, abisinin ve teyzesinin evde bulunanlar tarafından alıkonulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine bölgedeki polis ablukası yoğunlaştırılmış, Küçükarmutlu çevresine iş makineleri, ambulans, itfaiye araçları, çevik kuvvet polisleri ve asker yerleştirilmişti. Bunun üzerine Yıldız Gemicioğlu'nun abisi Mehmet Gemicioğlu ve annesi kendilerinin zorla alıkonulmadığını belirterek, Yıldız'a müdahale yapılması durumunda kendini yakacağını ifade etmişlerdi. Ölüm oruçlarında bulunanlar da mahalledeki ablukanın kaldırılmasını isteyerek müdahalede bulunulması halinde kendilerini yakacaklarını yinelemişlerdi.

Adliye çıkışı gözaltıGemicioğlu'nun götürülmesiyle başlayan ve önceki gece geç saatlere kadar süren gerginlik, dün mahallenin yeniden polis ablukası altına alınmasıyla yeniden başladı. Sabah saatlerinden itibaren polisin ve askerlerin mahallede konumlandıkları görüldü. Polisin mahalle muhtarına giderek, ölüm oruçlarının sürdürüldüğü evlerin sahiplerinin isimlerini aldığı ve bu kişileri kahvelerde aradığı belirtildi. Polis abulukasının artırılması üzerine ölüm orucunda bulunan kişiler ve aileleri barikatlar kurdular. Akşam saatlerine çevik kuvvetin mahalleden çekilmesi üzerine barikatlar kaldırıldı. Bu arada, akşam saatlerinde ölüm oruçlarının sürdürüldüğü evleri ziyaret eden İHD İstanbul Şubesi yöneticileri, yaşananlar hakkında halk ile görüştüler.
ÖNCEKİ HABER

Devalüasyon şartı

SONRAKİ HABER

Küçükarmutlu'da operasyon endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa