16 Ağustos 2001 21:00

Saadet Partisi'nin örgütlenme telaşı

2002 sonbaharında bir seçim olması ihtimalini düşünen Saadet Partisi, örgütlenme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Paylaş
Saadet Partisi'nin örgütlenme telaşı2002 sonbaharında bir seçim olması ihtimalini düşünen Saadet Partisi, örgütlenme çalışmalarını hızla sürdürüyor. SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, partisinin milletvekili ve GİK üyelerinin Abant Taksim International Otel'de süren kampı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren Esengün, 60 il için yetki belgesinin verildiğini, eylül ayı içinde 922 ilçede, yıl sonuna kadar 2 bin 294 beldede teşkilatlanmalarının tamamlanacağını ifade ederek, 50 bin 617 köy ve mahallede de birer parti temsilcisi atayacaklarını söyledi. Esengün, Türkiye'de 203 bin seçim sandığını bulunduğunu, her sandık için bir baş, 4 de yardımcı müşahit atayacaklarını kaydederek, çalışmaları da 2002 Haziran ayında tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Esengün, yaşanan gelişmeler karşısında 2002 sonbaharında bir seçimin kuvvetle muhtemel olduğunu ileri sürdü.

AK Parti'nin amblemi Bu arada, SP Grup Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, gazetecilerle yaptığı sohbette, AK Parti'nin amblemindeki amul simgesinin, 1989'da RP'-nin İstanbul'da bir bölgede yürüttüğü seçim çalışmaları döneminde kullandığını söyledi. Hatipoğlu, bu amblemi "doyurucu" bulmadığını da belirtti.

Kutan: 5+5 savunulabilirAbant'taki toplantıda verilen arada gazetecilerin sorularına yanıtlayan Genel Başkan Recai Kutan ise, cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili olarak, "Bize göre 5 artı 5 pekala savunulabilir" değerlendirmesinde bulundu. Kutan, 2002 Mayıs ayında erken seçim olabileceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Rektörlüğe bin dilekçe

SONRAKİ HABER

MESS vurgun peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...