16 Ağustos 2001 21:00

Küçükarmutlu'da gerilimli saatler

Küçükarmutlu'daki bir evde ölüm orucunda bulunan Yıldız Gemicioğlu'nun ailesi tarafından alınarak hastaneye kaldırılması, mahallede operasyon endişesi yarattı. Mahalle polis ablukası altına alındı.

Paylaş
Küçükarmutlu'da gerilimli saatlerKüçükarmutlu'daki bir evde ölüm orucu eyleminde bulunan ve eyleminin 301'inci gününde olan Yıldız Gemicioğlu'nun dün öğleden sonra ailesi tarafından alındığı ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Gemicioğlu'nun yakınları olduğunu dile getiren 20 kişinin ölüm orucu yapılan eve giderek Yıldız Gemicioğlu'nu aldığı belirtildi. Gemicioğlu'nun kimi yakınları, Gemicioğlu'nun abisi ve annesinin evde bulunanlar tarafından alıkonulduğunu belirterek Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Gemicioğlu'nun abisi olduğunu ifade eden Mehmet Gemicioğlu, kendilerinin zorla alıkonulmadığını kaydederek, ölüm orucundakilere zorla müdahalade bulunulması durumunda kendisini yakacağını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı'nın ise Gemicioğlu'nun abisinin ve annesinin ifadesini almak için talimat verdiği bildirildi. Ölüm orucunda bulunanlar da, müdahale durumunda kendilerini yakacaklarını yinelediler. Bu arada olayın ardından Küçükarmutlu'da yoğun polis ablukası, mahalle çevresinde iş makineleri, itfaiye araçları ve ambulanslar dikkat çekti.

Endişeli bekleyişGemicioğlu'nun götürülmesi esnasında ölüm orucunun 191'inci gününde bulunan Bahri Yusufoğlu'nun da ölüm oruçlarına müdahale edildiği kanısıyla kendisini kolonya ile tutuşturduğu belirtildi. Kolları yanan Yusufoğlu'na yakınları tarafından müdahale edildi. TAYAD'lı aileler de bir açıklama yaparak, zorla müdahalenin işkence anlamına geleceğini belirttiler ve Küçükarmutlu'daki polis ablukasının kaldırılmasını istediler. Gemicioğlu'na müdahalede bulunup bulunulmadığı, ya da müdahaleyi kabul edip etmediği konusunda net bir bilgi edinilemezken, gazetemizin basıldığı saatlerde Küçükarmutlu'da operasyon olacağına dair tedirgin bir bekleyiş sürüyordu.
ÖNCEKİ HABER

Depremzedeler yürüdü

SONRAKİ HABER

Adam süngüye saplanmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...