15 Ağustos 2001 21:00

Erdoğan grubunu kurdu

Milli Görüş hareketi ile yollarını ayıran R. Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'nin de dün bağımsız milletvekillerinin katılımı ile Meclis'te grubu oluştu.

Paylaş
Erdoğan grubunu kurduMilli Görüş hareketi ile yollarını ayıran R. Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'nin de dün bağımsız milletvekillerinin katılımı ile Meclis'te grubu oluştu. Ak Parti ile Meclis'te grubu bulunan parti sayısı altıya yükseldi. Ak Parti'ye geçen milletvekilleri dün toplu olarak gittikleri Meclis Başkanlığı'na dilekçelerini vererek, bundan sonra Ak Parti çatısı altında olacaklarını ilan ettiler. Ak Parti'nin kurulmasının ardından partiye ilk geçen Şanlıurfa milletvekili Zülfikar İzol oldu. Dün ise sabahın erken saatlerinde, Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın odasında toplanan 30 civarında bağımsız milletvekili de Ak Parti'ye geçiş dilekçelerini imzaladılar.Dilekçeleri toplu halde TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Rauf Bozkurt'a veren Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, "Hayırlı olsun. Meclis'te yeni bir grup daha kurulmuş oldu" dedi.TBMM Başkanlığı'na dilekçeleri vermek için FP'nin kapatılmasıyla bağımsız kalan bir grup milletvekilinin yanı sıra MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ile DYP'den istifa eden Manisa Milletvekili Necati Çetinkaya da geldi.Dilekçeleri verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, halkın Ak Parti'den büyük beklentileri olduğunu, kendilerinin "Meclis'in en etkin etkin grubu" olarak bu beklentileri karşılamaya çalışacaklarını ifade etti. Ak Parti'ye milletvekili katılımının sürüp sürmeyeceği sorusunu yanıtlayan Gül, bunun bir günde olmayacağını, birkaç gün daha katılımların süreceğini söyledi.

Katılan milletvekilleriToplu başvurunun ardından dün akşam saatlerine kadar milletvekillerinin tek tek dilekçe vermeleri sürdü. Akşam saatlerinde AK Parti'ye katılmak için Meclis başkanlığına başvuran milletvekili sayısı 51 oldu. Böylece Ak Parti üç milletvekiliyle Saadet Partisi'ni geride bırıkatı. Ak Parti'ye katılan milletvekillerinin adları şöyle: Bülent Arınç, Mehmet Özyol, İsmail Alptekin, İrfan Gündüz, Tevfit Karakaya, İsmail Özgün, İlyas Arslan, Salih Kapusuz, Abdullah Gül, Akif Gülle, Ergün Dağcıoğlu, Hüseyin Arı, Mehmet Çiçek, Sabahattin Yıldız, Osman Pepe, Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Osman Aslan, Sadık Yakut, Musa Uzunkaya, Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Ali Coşkun, Hüseyin Kansu, Ramazan Toprak, Zülfikar İzol, Ahmet Nurettin Aydın, Zeki Ergezen, Mahfuz Güler, Dengir Mir Mehmet Fırat, Abdullah Veli Seyda, Yahya Akman, Ali Sezal, Mahmut Göksu, Zeki Ünal, Ertuğrul Yalçınbayır, Özkan Öksüz, Eyüp Fatsa, Faruk Çelik, Hüseyin Çelik, Maliki Ejder Arvas, Şükrü Ünal, Mehmet Elkatmış, Remzi Çetin, Nurettin Aktaş, Vecdi Gönül, Kemal Albayrak, Mehmet Ali Şahin, Mustafa Baş, Eyüp Sanay, Sait Açba ve Aldüllatif Şener.
ÖNCEKİ HABER

Bakana göre olay münferit!

SONRAKİ HABER

Silah keyfi olarak kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...