15 Ağustos 2001 21:00

DİSK'ten mücadele kararı

DİSK Başkanlar Kurulu demokrasi, özgürlük ve sosyal haklar için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde eylem yapma kararı aldı. Toplantıda bu etkinlikleri Emek Platformu'nun üyeleriyle birlikte yapmak için girişimde bulunulacağı belirtildi.

Paylaş
DİSK'ten mücadele kararıDİSK Başkanlar Kurulu demokrasi, özgürlük ve sosyal haklar için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde eylem yapma kararı aldı. Toplantıda bu etkinlikleri Emek Platformu'nun üyeleriyle birlikte yapmak için girişimde bulunulacağı belirtildi. Önceki gün yapılan DİSK Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, emekçilerin durumunun katlanılamaz hale geldiği belirtildi. Önlem adı altında çalışanların sırtına yeni yüklerin bindirildiği ifade edilen açıklamada, her söylediklerinin tersi çıkan hükümet ve politikacılara güven kalmadığı kaydedildi. Açıklamada, "DİSK yasa ile oluşturulması sonrası ESK'e koşullu katılmayı kararlaştırmıştır. Emekçilerin sorununa duyarsız, hükümet politikalarının onay mercii olarak çalışan ESK'ten ne emekçilere ne de ülkeye hayır gelmeyeceği açıktır" dendi. Sonbahar'da "hükümeti uyarmak amacıyla" Emek Platformu'nun üyeleriyle bir dizi etkinlik yapılması için girişimlerde bulunulacağı vurgulanan açıklamada, bu etkinliklerin destek veren örgütlerce hayata geçirileceği ve ve emekten yana sol partilerin de bu etkinliklere çağrılacağı ifade edildi. Krizin yüzbinlerce işçiyi işsiz bıraktığı ve toplumun geleceğe güvenini ortadan kaldırdığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Toplumun bütün kesimlerinin tepkilerini ortaya çıkartmak ve hükümetin dikkatini çekmek amacıyla ülkenin çeşitli yerlerinde yürüyüşler, toplantılar da dahil bir dizi eylem yapılması kararlaştırılmıştır. Konfederasyonumuz tüm emek örgütlerinin ve emekten yana sol siyasal partilerin bu eylemleri desteklemesi için gerekli girişimlerde bulunacaktır."

Uluslararası dayanışmaParlamento içindeki partilerin IMF ve DB'ye karşı direnme gibi bir niyet ve gücünün olmadığının ortada olduğu söylenen açıklamada, emek örgütlerinin, parlamento dışı sol partilerin demokrasi, özgürlükler ve sosyal haklar için ortak bir mücadele hattını örmeye gecikmeden başlaması gerektiğine dikkat çekildi. Bu mücadele hattı için Anayasa değişiklikleriyle başlayan sürecin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, tüm dünyada küreselleşmenin yıkımına karşı uluslararası mücadele ve dayanışmanın örülmesi gerektiği dile getirildi. Bu nedenle Uluslararası Özgür İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (ICFTU) 9 Kasım 2001 tarihinde Katar Zirvesi'ne karşı tüm dünyada düzenlediği etkinliklerin büyük önem taşıdığı anlatılan açıklamada, DİSK'in bu eylemlere aktif bir şekilde katılma kararı aldığı ifade edildi ve bu eylemlere destek verme çağrısında bulunuldu.
ÖNCEKİ HABER

Korku adayı kuşattı

SONRAKİ HABER

Depremzede işsiz ve sağlıksız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...