14 Ağustos 2001 21:00

Ölüm orucunda 31. ölüm

Adalet Bakanlığı, F tipi cezaevlerinde ölüm orucunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin taleplerine kulak tıkamayı sürdürürken ölüm bilançosu her geçen gün artıyor.

Paylaş
Ölüm orucunda 31. ölüm Adalet Bakanlığı, F tipi cezaevlerinde ölüm orucunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin taleplerine kulak tıkamayı sürdürürken ölüm bilançosu her geçen gün artıyor. F tipi cezaevlerinin kapatılması ve tecritin son bulması amacıyla sürdürülen ölüm orucunda bir kişi daha yaşamını yitirdi. Daha önce Ümraniye Cezaevi'nde başladığı ölüm orucunu tahliye edildikten sonra Küçük Armutlu'daki evde sürdüren Osman Osmanağaoğlu ölüm orucunun 299. gününde hayatını kaybetti. Osmanağaoğlu Ümraniye'den Kandıra F Tipi Cezaevi'ne sevk edilmişti. Osmanağaoğlu'nun ölmesiyle ölüm orucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 31'e ulaştı.

İHD'den sessiz tepki Osman Osmanağaoğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi "Siyah Sessiz Tepki" eylemini gerçekleştirdi. Eylemde konuşan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Eren Keskin, Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Keskin ayrıca, kendini muhalif olarak tanımlayıp ölüm oruçlarına tepkisiz kalanlara da tepki gösterdi.
ÖNCEKİ HABER

75'lik köylü jandarma kurbanı

SONRAKİ HABER

Şırnak'taki hak ihlallerinin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...