13 Ağustos 2001 21:00

'Meclis MGK'dan sonra'

TBMM Başkanı İzgi, ulusal güvenlik konusunun, Meclis açılmadan önce mutlaka MGK toplantısında enine boyuna tartışılacağını belirtti.

Paylaş
Pişkinsüt: DSP tatilde DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt, partisinde siyasetin Genel Başkan Bülent Ecevit'e bırakıldığını, siyasetçilerin ise "tatile çıktığını" söyledi. Pişkinsüt, sorunların çözümünün bir kişiden beklenemeyeceği gibi bir kişiye de bırakılamayacağını bildirdi.Pişkinsüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gelişmiş demokrasilerde, yapılan yanlışların ve başarısızlıkların bir bedeli olduğunu ifade etti. Türkiye'de ve özellikle de DSP'de başarısızlıkların ödüllendirildiğini söyleyen Pişkinsüt, "Ülkenin iki büyük krizle karşılaşmasında rolü olmuş bir Bakan, Sayın Recep Önal, Sayın Başbakan tarafından kamuoyunu ve DSP tabanını tatmin edecek hiçbir gerekçe ileri sürmeden ısrarla ve inatla görevinde tutulmaktadır" dedi. Ben merkezci yönetim anlayışı uygulamalarının, eleştiriler dikkate alınmadan sürdürülmeye çalışıldığını da kaydeden Pişkinsüt, şunları söyledi: "Partide siyaset Sayın Genel Başkan'a emanet edilmiş, siyasetçi ise tatile çıkmıştır. Oysa Türkiye zor koşullardan geçmekte, her gün yeni bir sorunla karşılaşılmaktadır. Bu sorunların çözümü bir kişiden beklenemeyeceği gibi, bir kişiye de bırakılamaz. Sorumlu davranış, sorunların uzağında durmak ya da çözümü liderden beklemek olmamalı. Hepimiz tartışmaya katılmalı, görüş açıklamalı ve ortak aklın oluşturulmasına katkı yapmalıyız."Basın toplantısında yolsuzluk iddiaları konusuna da değinen Pişkinsüt, artık hükümetin ve DSP'nin yolsuzluklarla mücadele ettiğine, kamuoyu ve DSP tabanında inanan hiçkimsenin kalmadığını vurguladı.

'Ulusal güvenlik' Pişkinsüt, "ulusal güvenlik" tartışmalarına ilişkin görüşlerini dile getirirken ise bu konu ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir başka kavramın "siyasi istikrar" olduğunu söyledi. Siyasi istikrar için herhangi bir boşluğun olmaması gerektiğini kaydeden Pişkinsüt, "Ama hükümet, siyasette hem büyük boşluklar yaratmakta, hem de bunlara hergün bir yenisini eklemektedir" dedi. Sema Pişkinsüt, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı son açıklamanın mevcut siyasi boşluğun açık bir kanıtı olduğunu kaydederek, "Hiçbir gelişmiş demokraside böyle bir açıklama yapılmaz, ama o demokrasilerde bu açıklamaya neden olacak siyasi boşluklar da bırakılamaz ve uzun süreli yönetim başarısızlıkları ise sözkonusu olamaz" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

'Meclis MGK'dan sonra'

SONRAKİ HABER

Çöp dağlarını işçi yaratmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...