27 Ağustos 2011 06:01

Kürtçe öğretmenlerinden Demirbaş için Gül'e mektup

İsveç’te görev yapan 60 civarında Kürtçe ana dil öğretmeni Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın yurtdışına çıkmasına izin vermesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir mektup yolladı.Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde her yıl, aynı dilde eğitim veren öğretmenler bir aray

Kürtçe öğretmenlerinden Demirbaş için Gül'e mektup
Paylaş
Murat Kuseyri

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde her yıl, aynı dilde eğitim veren öğretmenler bir araya gelerek ana dil eğitimini daha verimli hale getirebilmek için yapılması gerekenleri tartışıyor, deney ve tecrübelerini birbirlerine aktarıyorlar. Bu yıl, Kürtçe ana dil öğretmenleri İsveç’in Västerås ilinde toplandılar. Öğretmenlerin gündeminde mesleki sorunlarının yanı sıra daha önce öğretmenlik yapan meslektaşları, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da vardı. Çok kültürlülüğü ve ana dilde eğitimi savunduğu için cezaevine atılan, şimdi de yurt dışına çıkması yasaklanarak tedavisi engellenen Demirbaş’ın durumunu tartıştılar. Cumhurbaşkanı Gül’e bir mektup yazarak Demirbaş’ın tedavi olması için yurtdışına çıkmasına izin verilmesini istediler. Kürdistan’ın dört parçasından 60 civarında Kürtçe ana dil öğretmeninin imzasının bulunduğu mektupta, Demirbaş’ın siyasi düşüncelerinden ötürü yargılandığı, yurt dışına çıkmasının engellenerek ölüme terk edilmesinin en temel insan haklarına aykırı olduğu vurgulanıyor.

Sorunu konferansta gündeme getiren öğretmenlerden biri Borlänge ili Belediye Meclis Üyesi Josef Erdem.  Demirbaş’ın kitlelerin güvenini kazanmış bir politikacı olduğunu belirten Erdem, Demirbaş’ın yurtdışına çıkışına izin verilmemesini siyasi ve psikolojik baskı ve insanlığa yapılmış bir hakaret olarak yorumladığını söyledi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan ile görüşme 10. kez engellendi

SONRAKİ HABER

ABD'de kasırga alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...