10 Ağustos 2001 21:00

Tatil-İş'in başkanları!

Tatil-İş; emekçilere yönelik hak gasplarının yaşandığı bir dönemde yazlıklara giden, izne ayrılan, sendikalara uğramayan, sürekli 'toplantı' yapan sendikacıların fiilen oluşturduğu bir sendika!

Paylaş
Tatil-İş'in başkanları!Şahin BayarHükümet, IMF ve Dünya Bankası'nın önüne koyduğu görevleri her gün emekçi düşmanı yeni kararlarla uygulamaya koyarken, işçilerin örgütleri olan sendikalar tatilde. Sadece son 10 ay içinde iki milyona yakın insanın işsiz kaldığı bir dönemde sanki herşey yolunda gidiyormuş gibi yaz uykusuna dalan sendikacıları, bugünlerde makamlarında bulmak zor. Hatta sendikalarında bulmak zor olduğu gibi sendika genel merkezinin bulunduğu ilde de bulmak mümkün değil! Peki sendikacılar nerede? Aldığımız yanıtlar şöyle: İzinde, yazlıkta, şehir dışında, yerinde yok, toplantıda, vs... vs... vs...

Patronlar işbaşındaPeki ne Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanlarını ne de sendika genel başkanlarını bulmanın zor olduğu bu dönemde patronlar rahat mı duruyor? Hiç öyle değil. 'Krizi' arkasına alan patronlar, her gün yüzlerce işçiyi işten atıyor, toplu iş sözleşmelerini iptal ederek protokol dayatıyorlar, verdikleri zamları geri alıyor. Bunlarla yetinmeyen patronlar toplantılar düzenleyerek krizden daha fazla nasıl kâr edeceklerinin hesabını yapıyorlar. Bunun en somut örneğini de işçi sendikalarının katılacağı ve 5 Eylül'de Dedeman Otel'inde yapılacak toplantı oluşturacak. İşsizlik, istihdam ve işyeri sorunları, ekonomik krizden çıkış yolları ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları, Türkiye'de üretilen malların kullanılması kampanyası gibi gündemlerle gerçekleşecek toplantıda, patronların yeni tavizler isteyeceği dile getiriliyor.
ÖNCEKİ HABER

Beytüşşebap'ta işkence var

SONRAKİ HABER

Ülker'de zam oranı belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...