27 Ağustos 2011 06:21

Deniz Feneri operasyonu sürüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla Deniz Feneri e.V. Derneği davasının soruşturmasını yürüten Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren görevden alındı. Görevlerinden alınan üç savcının yerine iki yeni savcı görevlendirildi.Almanya’daki vatandaşlardan toplanan yardım paraları konusunda yols

Deniz Feneri operasyonu sürüyor
Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla Deniz Feneri e.V. Derneği davasının soruşturmasını yürüten Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren görevden alındı. Görevlerinden alınan üç savcının yerine iki yeni savcı görevlendirildi.

Almanya’daki vatandaşlardan toplanan yardım paraları konusunda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan “Deniz Feneri” soruşturmasını başlatan savcılar hedef haline geldi. Deniz Feneri soruşturmasını yürüterek, RTÜK Üyesi AKP’li Zahit Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin tutuklanmasını sağlayan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görevden alındı. Savcılar hakkında soruşturma başlatan HSYK davaya bakmak için 2 yeni savcı atadı. Buna göre soruşturmayı yürütmek üzere Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Veli Dalgalı ile Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Hakan Pektaş görevlendirildi.

Deniz Feneri şüphelilerinin malvarlıklarına tedbir konulması kararında tahribat yaptıkları iddiasıyla soruşturmayı yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında, şüphelilerin avukatları tarafından HSYK’ya suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu kapsamda HSYK’nın görevlendirdiği iki başmüfettiş Ankara Adliyesi’ne giderek dosyaya el koymuş ve soruşturma başlatmıştı. Bu gelişmenin ardından Başsavcı Kuriş dün savcılara soruşturmadan alındıklarını tebliğ ettirdi.

Edinilen bilgilere göre savcılar, görevden alınmasalardı, bayram sonrası Deniz Feneri şüphelilerinin işyerlerinde arama yapılacağı bilgisini sızdıran ve kamu görevlisi oldukları tespit edilen üç kişinin ifadesini alacaklardı. (HABER MERKEZİ)


TARHAN ‘DEMOKRASİ VE ADALET SKANDALI’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir başka değişiklikle de soruşturmadan sorumlu Başsavcı Vekili Nuri Yiğit görevden alınmış, yerine HSYK Yedek Üyesi Harun Kodalak getirilmişti. Yapılan bu ilk değişiklik sonrası CHP’den Emine Ülker Tarhan, “Deniz Feneri AKP’nin güvenilir ellerine mi teslim ediliyor” sorusunu sormuş ve olayı “Demokrasi ve adalet skandalı” olarak değerlendirmişti.

ÖNCEKİ HABER

İsveç’ten Kandil operasyonuna tepki

SONRAKİ HABER

Öcalan ile görüşme 10. kez engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...