26 Ağustos 2011 12:26

Barış için yürüyecekler

Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) çağrısı üzerine bugün 16 ilden on binlerce kişi Barış Anneleri İnisiyatifinin başlattığı canlı kalkan eylemine destek için Habur Sınır Kapısı ve Hakkari’nin Zap sınırına “Büyük barış yürüyüşü” düzenleyecek. BDP’li vekiller, belediye başkanları, kitle &ou

Barış için yürüyecekler
Paylaş

DTK  öncülüğünde on binlerce kişi Barış Anneleri’nin başlattığı canlı kalkan eylemine destek vermek için bugün iki koldan sınıra yürüyecek. DTK’nın çağrısı üzerine “Büyük barış yürüyüşü”ne Bölgenin 16 ilinden katılım olacak. “Büyük barış yürüyüşü”ne çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, kitle örgütü temsilcisi, aydın, yazar ve gazeteci katılacak. Diyarbakır, Mardin, Urfa, Dersim, Batman, Siirt, Elazığ, Antep ve Şırnak kitlesi Habur Sınır Kapısı’na; Hakkari, Van, Iğdır, Kars, Ağrı, Muş ve Bitlis kitlesi ise Hakkari’nin Çukurca ilçesi Zap sınır hattına yürüyecek. Bir haftadır Şırnak’ın Balveren beldesinde eylem yapan canlı kalkanlar da bugün Silopi’ye geçerek yarın Habur Sınır Kapısı’nda, gelecek olan yeni canlı kalkan gruplarını karşılayacak.

HEYET HABUR’U GEÇECEK

Diyarbakır, Mardin, Urfa, Dersim, Batman, Siirt, Elazığ ve Antep gibi illerden bugün saat 10.00’da BDP il ve ilçe binaları önünden araçlarla yola çıkacak olan canlı kalkanlar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde saat 13.00’te birleşerek sınıra yürüyecek. BDP’nin yanı sıra, KESK’e bağlı sendikalar ve İHD’nin de aralarında bulunduğu kitle örgütü temsilcilerinin de yer alacağı canlı kalkanlar, Habur Sınır Kapısı’na 4 kilometre uzaklıktaki Silopi’nin Başverimli (Tılqebin) beldesinde toplanacak. Toplanmanın ardından milletvekilleri, belediye başkanları, kitle örgütü temsilcileri, Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetin, Federal Kürdistan Bölgesi’ne geçerek, 7 sivilin yaşamını yitirdiği evi ziyaret edeceği ve oradaki yetkililer ile görüşeceği öğrenildi.

ZAP’A YÜRÜYÜŞ

Van, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Kars’tan binlerce kişi Hakkari kitlesiyle birleşerek Çukurca sınır hattına yürüyecek. Van’dan 45 minibüs ve özel araçla Belediye Garajında saat 10.00’da, Bitlis’ten BDP Tatvan ilçe binası önünden 200 kişinin katılımıyla saat 07.00’de, Muş’tan BDP il binası önünden 20 araçla saat 07.00’de, Ağrı’dan 300 kişi BDP il binası önünden saat 08.00’de, Iğdır’dan Demokratik Çözüm Çadırı önünde saat 07.00’de ve Kars’tan 13 minibüs ile özel araçla saat 04.00’de BDP il binası önünden Hakkari’ye doğru hareket edilecek.

İllerden gelen Zap kolunun önce Van’ın Gürpınar ilçesi çıkışında, daha sonra da Hakkari kitlesiyle Depin Mevkii’nde buluşarak Çukurca sınır hattına yürüyecek. On binlerce kişinin katılması beklenen büyük canlı kalkan eyleminin 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar sınır noktalarında devam etmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)


KÜRT VE TÜRK ANNELER AĞLAMASIN

BARIŞ Anneleri İnisiyatifinin Şırnak sınırındaki canlı kalkan eylemi bir haftasını geride bıraktı. Anneler, Kürt ve Türk annelerin artık ağlamaması için eylemde olduklarını söylediler.

Hükümet yetkilileri ısrarla şiddeti tırmandıran sözleri kullanırken, bir haftadır sınıra sıfır noktada bulunan Barış Anneleri İnisiyatifinin canlı kalkan eylemi sürüyor. Önceki gün askeri konvoyun geçişini bir saat engelleyen canlı kalkanlar geceyi Şırnak’ın Balveren (Gundikê Melê) beldesinde geçirdi. Belde sakinlerinin seferberliğiyle büyük kazanların kurulduğu taş ocakların üzerinde pişen yemeklerle iftarlarını açan canlı kalkanlar, gelişmeleri hep birlikte izledikleri televizyondan takip ettikten sonra, gece geç saatlere kadar “savaş ve barış” konularını tartıştı. Tartışmanın ardından da gençler meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Medyada çıkan “Barış için değil çocuklarını görmek için sınıra gitmişler” haberlerine sert tepki gösteren canlı kalkanlar, savaşın durması ve hem Türk hem de Kürt analarının ağlamaması için sınırda böyle bir eylem yaptıklarını kaydetti. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Tekeller ganimetin peşinde

SONRAKİ HABER

İşçilerin gücünü arkamızda hissettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa