06 Ağustos 2001 21:00

Türk halkı

   Şaron'u protesto etmeli

Paylaş
Türk halkı Şaron'u protesto etmeliİsrail işgaline karşı savaşan en güçlü örgüt olan El Fetih'in liderlerinden Marvan Barguti, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un yarın Ankara'ya yapacağı ziyarete sert tepki gösterdi.Barguti, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Umarım Türk halkı Şaron'u protesto gösterileriyle karşılar. Türkiye, Şaron hükümetini izole etmeli. Türk halkından daha fazla destek bekliyoruz" dedi.

İttifak bir tehditYaser Arafat'tan sonra Filistin direnişinin liderliğini yürütmesi beklenen Barguti, Türk-İsrail ittifakının Filistin halkı için bir tehdit olduğuna inandığını da söyledi.Filistin halkı için tek yolun intifadaya devam etmek olduğunu vurgulayan Filistinli lider, BM tarafından yönetilen uluslararası bir barış konferansı toplanması, BM'nin İsrail'e yaptırım kararları alması ve tüm Filistin örgütlerinin bir ulusal birlik hükümeti çatısı altında birleşmesi çağrılarında bulundu.Filistinli lider, başkanlığını Filistin lideri Yaser Arafat'ın yapacağı bu hükümete Hamas ve İslami Cihad gibi örgütlerin de katılması ve bunların siyasi karar mekanizmasında yer alması gerektiğini söyledi.

'İşgale karşı direneceğiz'İsrail'in intifadayı askeri önlemlerle durduramayacağını belirten Barguti, "Beni öldürmek istediler. Filistin halkını 34 yıldır her gün öldürüyorlar. Şimdi daha mı güvendeler? Bu yöntem ancak geri teper" dedi. İsrail'in Filistin topraklarını yeniden işgal etmesi halinde 30 bin Filistinli savaşçının gerilla savaşıyla karşılaşacağı uyarısında bulunan Barguti, İsrail'in güvenliğinin tek şartının Filistin topraklarındaki işgalini sona erdirmesi olduğunu vurguladı. Şaron'un gündeminde barış değil savaş olduğunu vurgulayan Barguti, "Bizim de karşımızda barış ortağı yok, Şaron ancak savaş için mükemmel bir ortak" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Mobilyacı kara bağladı

SONRAKİ HABER

Üç çocuktan biri işçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa