03 Ağustos 2001 21:00

'Yenilikçiler'de ayrılık rüzgârı

   esmeye başladı

Paylaş
'Yenilikçiler'de ayrılık rüzgârı esmeye başladıDYP'den istifa ederek "Yenilikçiler"e katılan Kocaeli Bağımsız Milletvekili Meral Akşener, bu gruptan da ayrıldı. Akşener, "Kamuoyunda 'Yenilikçi' olarak bilinen siyasi grubun düşündüğüm ve hayal ettiğim Türkiye vizyonumla örtüşmediğini gördüm. Bu bakımdan, bu siyasi hareketle birlikte olmadığımı kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Akşener, yaptığı yazılı açıklamayla, FP'nin kapatılmasının ardından yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren "Yenilikçiler"le hareket etmeyeceğini bildirdi. Millet ve devleti kucaklayacak, siyasetin ve toplumun önünü açacak, Türkiye'yi geleceğe hazırlayacak bir siyasi harekete ihtiyaç olduğuna inandığı için kamuoyunda "Yenilikçi" olarak bilinen siyasi grubun içinde olmayı planladığını belirten Akşener, 4 Temmuz 2001'de düzenlediği basın toplantısında "Yenilikçiler"le hareket edeceğini açıklamıştı.

Erdoğan ikna edemediYenilikçiler'in lideri Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener'i "Bu saatte ayrılmanızı doğru bulmuyorum. Eğer bir söyleyeceğiniz varsa, gelirsiniz, dertleşiriz" diyerek ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Erdoğan, Akşener'in yeni oluşumdan ayrıldığı açıklamasını, "Meral kardeşimin tercihine saygı duyuyorum" diye değerlendirdi.İkbal Termal Otel'de çalışmalara verilen arada, gazetecilerin Akşener ile ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, Akşener'in bir süredir kendileriyle birlikte yeni oluşum çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak, yaptığı tercihe saygı duyduğunu belirtti. Akşener'in herhangi bir talebinin olup olmadığı sorusuna Erdoğan, herhangi bir isteğin belirtilmediğini, ancak, Akşener'e saygı duyduğunu söyledi. Erdoğan, yeni oluşumdan yeni kopmaların beklenip beklenmediği sorusuna da yeni oluşumun "dinamik şekilde yoluna devam ettiğini" söyledi.

Gökçek tavır aldıAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenilikçiler'in Türkiye'yi kucaklamadığını, FP'nin bir parçası ve Milli Görüş'ün devamı olduğunu söyleyerek Afyon'daki tüzük toplantısına davet edilmediğini belirtti. Bu gelişmeler, kısa bir süre önce transferlerle şov yapan Yenilikçiler için her şeyin tersine döndüğü yorumlarına yol açıyor. Ayrıca Gökçek'le birlikte anılan FP'den çıkacak üçüncü parti ihtimaline de güç katıyor.

Gökçek'e yanıtErdoğan, önceki gece İkbal Termal Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökçek'in yeni oluşumlarına davet edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, çalışmaların sürdüğünü bildirdi.Gökçek'in basın toplantısında Yenilikçiler'e yönelik eleştirilerini onaylayıp onaylamadığı sorusuna da Erdoğan, şu karşılığı verdi: "Bunlar Melih Bey'in şahsi kanaatleri. Saygı duyuyorum. Ama her şey olup bittikten sonra, zannediyorum, tabloyu daha iyi göreceğiz. Kaldı ki, Türkiye'de kucaklaşma denilen olay, bir hareketi yürütenler değil, o hareketin tavrıdır, zihniyetidir, anlayışıdır, ülkeyi kucaklamasıdır. Ülkeyi kucaklamadaki geniş anlayıştır. Merkezdeki anlayış budur. Ve o vitrinde senaryonun aktörleri olarak o insanlar, bunu nasıl başaracak, nasıl uygulamaya koyacaklar ve ülkedeki insanlara nasıl yaklaşım gösterecekler? Bunu uygulamada görmekten daha ideal bir şey olamaz. Söylenen bence çok erken. Aceleci olmamakta fayda var, sabırla bekleyelim."
ÖNCEKİ HABER

Tüm yollar gişeye çıkıyor

SONRAKİ HABER

Bir milyonları bile yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa