31 Temmuz 2001 21:00

EMEP'lilere hunharca saldırı

EMEP Ümraniye İlçe Örgütü önünde, önceki gün partililere karşı bir grubun gerçekleştirdiği hunharca saldırı arkasından, EMEP Genel Merkezi gelişmelerle ilgili dün bir açıklama yaptı.

Paylaş
EMEP'lilere hunharca saldırıEMEP Ümraniye İlçe Örgütü önünde, önceki gün partililere karşı bir grubun gerçekleştirdiği hunharca saldırı arkasından, EMEP Genel Merkezi gelişmelerle ilgili dün bir açıklama yaptı. Kendilerine "Direniş" diyen bir grup tarafından düzenlendiği belirtilen saldırılarda demir çubuk, bıçak, falçata ve satırların kullanıldığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılınçaslan, provokatif niteliği açık olan bu saldırıların Emeğin Partisi'nin, emperyalist saldırılara, IMF'ye ve onun yerli uşaklarına karşı verdiği mücadeleyi engelleyemeyeceğini belirterek, "Ülkemizin işçi ve emekçilerinin karşı karşıya kaldığı bugünkü emperyalist saldırı ve kuşatmada safını halktan, bağımsızlıktan, demokrasi ve emekten yana belirleyen tüm güçler bu provokatif saldırıların son bulmasına dönük tutum almalıdır" dedi.Emeğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılınçaslan tarafından dün yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Satırlı provokatif saldırı"Bir süredir, kendilerine "Direniş" diyen bir grup tarafından İstanbul'daki ilçe parti binalarımıza, üye ve yöneticilerimize yönelik hunharca saldırılar sürmektedir. Saldırıların gerçekleştiği tarihsel dönem, uygulanma biçimi, kullanılan araçlara bakıldığında provokatif niteliği ortaya çıkmaktadır."

Halk yöntemi tanıyorAçıklamada, hazır kıta gruplar halinde dolaşan saldırganlar tarafından demir çubuk, bıçak, falçata ve satır kullanmak suretiyle gerçekleştirilen bu saldırılarda, son bir ay içinde, aralarında EMEP Genel Yönetim Kurulu, il ve ilçe yöneticileri ve gençlik örgütü yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 14 kişinin ağır şekilde yaralandığı belirtildi. "Halen, bir arkadaşımız hastanede tedavi görmektedir ve hayati tehlikeyi henüz atlatamamıştır" denilen açıklamada, satırlı saldırıların yerinde infaz etme amaçlı olarak kimler tarafından kullanıldığının kamuoyu tarafından yakından bilindiği vurgulanarak, "Bu nedenle ayrıca sıfatlandırmalar yapmamıza gerek yoktur" ifadelerine yer verildi.

Emek mücadelesi hedefEMEP Genel Başkan Yardımcısı Kılınçaslan, açıklamasında şu uyarıda da bulundu: "Sağduyu sahibi hiçbir kişi ve kurum bu olayları kötü ünlü "sol içi çatışma" olarak nitelendirerek, "kendi dışında görme" gafletine düşmemelidir. Partimizin niteliği ortadadır. EMEP işçilerin, emekçilerin, kırın ve kentin yoksullarının bir örgütü olarak kurulmuştur. Ve kurulduğu günden bu yana, işçilerin, emekçilerin, ezilen ve sömürülen kitlelerin sermaye egemenliğine karşı verdiği mücadelenin kararlı bir destekçisi ve doğrudan örgütleyicisi olmuştur. Hiçbir saldırı ve provokasyon partimizi bu devrimci platformundan koparamaz. Buna kimsenin gücü yetmez."Saldırıya muruz kalanların niteliğinin de, saldırının niteliği ve hedefi konusunda yeterince fikir verdiğinin belirtildiği açıklamada şöyle devam edildi: "Önceki gün saldırıya maruz kalan arkadaşlarımızdan Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Karatay Telekom İşyeri Baştemsilcisi'dir ve İstanbul'un mücadeleci işçileri ve sendikacılarınca iyi tanınmaktadır. Bir diğer arkadaşımız Ümraniye İlçe Sekreteri İrfan Bilgin; '94 yılında Ankara'da gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin'in kardeşidir ve gözaltında kayıplara, işkencelere ve insan hakları ihlallerine karşı verilen mücadelenin en ön safında yer almıştır. Sadece bu iki arkadaşımızın sınıf mücadelesi içindeki kimliği; EMEP'in mücadelesinin engellenmek istenmesinden kimlerin çıkar umduğunu göstermeye yeter."Kılınçaslan açıklamasında, devrimci-demokratik kamuoyuna da şu sözlerle seslendi: "Devrimci-demokratik kamuoyu çok iyi bilmelidir ki, onun üye ve yöneticileri şahsında EMEP'e yönelen saldırı; gerçekte, işçilerin, emekçilerin emperyalizme, işbirlikçi gericiliğe ve sermaye egemenliğine karşı sürdürdüğü ekmek ve özgürlük mücadelesine karşıdır."

Tutum alınmalıEMEP'in emekçi sınıflara karşı olan sorumluluğunun bilincinde hareket etmiş ve şu ana kadar provokatif girişimler karşısında serinkanlılığını korumuş olduğunun belirtildiği açıklamanın sonunda şu sözlere yer verildi: "Bundan sonra da partimiz bu sorumlulukla hareket edecektir. IMF'ye ve işbirlikçi uşaklarına karşı verdiği mücadelede partimiz, önüne çıkacak her türlü engeli bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aşacaktır. Bundan kimse şüphe duymamalıdır. Ülkemizin işçi ve emekçilerinin karşı karşıya kaldığı bugünkü emperyalist saldırı ve kuşatmada safını halktan, bağımsızlıktan, demokrasi ve emekten yana belirleyen tüm güçler bu provokatif saldırıların son bulmasına dönük tutum almalıdır."
ÖNCEKİ HABER

İflas rüzgârları

SONRAKİ HABER

5 çocuklu aile sokağa atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...