30 Temmuz 2001 21:00

YAŞ'ta terfiler görüşülecek

1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak olan Yüksek Askeri Şura'da yeni Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları belirlenecek.

Paylaş
YAŞ'ta terfiler görüşülecekYüksek Askeri Şûra (YAŞ), 1-4 Ağustos'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuların değerlendirmesini yapmak üzere Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında toplanacak. Görev süreleri dolan Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının yerine yeni atamalar yapılacak olan şûrada Hava Kuvetleri Komutanlığı'na getirilmesi beklenen MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk'un yerine atanması muhtemel iki aday var.Şûranın Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda yapılacak olağan toplantısında, general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükselecekler ile rütbe bekleme süreleri uzatılacakların ve kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları ele alınacak.

Erdil ve Celasin emekliGörev süreleri 30 Ağustos 2001 tarihi itibariyle dolacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin'in yerlerine atanacak yeni komutanlar, Yüksek Askeri Şûra'da belirlenecek. TSK'daki teamüller doğrultusunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk'un atanması bekleniyor. Bu komutanlardan boşalacak görevlere ise oramiralliğe ve orgeneralliğe bu şûrada terfi edecek komutanlar getirilecek. Şûranın kararına göre, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Özden Örnek ya da Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Taner Uzunay oramiralliğe terfi ederek, Donanma Komutanlığı görevini üstlenecek.

Fırtına ya da TunalıMGK Genel Sekreterliği için ise iki aday bulunuyor. 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İbrahim Fırtına ile 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Burhan Tunalı arasında orgeneralliğe terfi edecek olan komutan, MGK Genel Sekreterliği görevine atanacak. Yüksek Askeri Şûra'da, görev süreleri dolacak olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Timur ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nahit Şenoğul'dan boşalacak görevlere de atama yapılacak. Şûrada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.
ÖNCEKİ HABER

Kaynaklar kullanılmıyor

SONRAKİ HABER

İncirlik'te kaçak işçi sayısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...