30 Temmuz 2001 21:00

Bakan Türk'e son yanıt

Hakkında fezleke hazırlanmasının ardından Adalet Bakanı Türk'ün saldırı oklarına maruz kalan Sema Pişkinsüt, Türk'ün hukukun gücüyle değil makamının gücüyle hareket ettiğini belirtti.

Paylaş
Bakan Türk'e son yanıtHakkında fezleke hazırlanmasının ardından Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt'ü suçlayıcı demeçlerine devam ediyor. Pişkinsüt, Bakan Türk'ün hukukun gücüyle değil, makamının gücüyle hareket ettiğini dile getirdi. Pişkinsüt yaptığı yazılı açıklamada, hakkında fezleke hazırlanmasının ardından Bakan Türk'ün "şov yapma, işkence edebiyatı ve ucuz kahramanlık" gibi ifadelere her gün yenisini eklediğini kaydederek Bakan Türk'ün hukuk sorunu yanında düzey sorunu da yaratan talihsiz demeçlerine devam ettiğini vurguladı. Pişkinsüt, "Bu üslup ve düzey ile tartışmanın ülkemize zararı olacağına inandığım için bundan böyle kendisine hiçbir yanıtım olmayacaktır" dedi. Bakan Türk'ün raporların parlamento çalışması olduğunu, mahkûmların adlarının savcılıklara bildirilmemesinin ilke kararı olarak komisyona ait olduğunu, komisyonun kendi başkanlığının ardından da benzer uygulamaları sürdürdüğünü bildiğini ve komisyonun yeni Başkanı Hüseyin Akgül'ün de bu yönde açıklamaları olduğunu vurgulayan Pişkinsüt, sorunu kendi şahsında kişiselleştirme çabalarının Bakan Türk'e ne yararı olacağını bilmediğini ifade etti.

Erozyon artacakPişkinsüt, "Parlamento komisyonumuzun, siyasetçilerin, bilim çevrelerinin, basının, demokratik örgütlerin ve halkımızın çok açık bir biçimde gördüğü ve düşüncelerini yine aynı açıklıkla yansıttığı böyle bir konuda yalnız kalan Sayın Türk'ün ısrarını siyasi amaçların dışında düşünebilmek mümkün mü? Bu ısrarın bir hukuk ve siyaset insanı olarak Sayın Bakan'ın yaşadığı erozyonu arttıracağına hiç kuşku yoktur" dedi.

'Ucuz kahraman değil'Kamuoyu tarafından bu girişimin siyasi olduğunun görüldüğüne dikkat çeken Pişkinsüt, bakanın bu durumun telaşıyla davrandığını, olayları mahkemelere ilettiğini söylemesinin ve Pişkinsüt için terör örgütlerinin dili ile aynı dili kullandığı suçlamasının da bunun en açık örneği olduğunu kaydetti. "Böylece bu 12 Eylül mantığı ile kamuoyunca çok iyi bilinen siyasi çizgimi ve tutumumu kendilerince tartışmalı hale getirmeye çalışmaktadır. Ben siyasi linç girişimlerine direnebilecek güce sahibim. Çünkü bu gücü haklılığımdan alıyorum. Ama hukuksuzluk sizlerin katkısıyla egemen hale gelirse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bedel ödemeye hazırım" diyen Pişkinsüt, Bakan Türk'ün hukukun değil, makamının gücüyle hareket ettiğini vurguladı.Pişkinsüt, Bakan Türk'e şunları hatırlattı: "Tarihe kurnazlık örneği olarak kabul edilebilecek siyasi şovların düzenlenmesine katkı yapan, ancak hukukun, hukuk devletinin ve demokrasinin gelişmesine katkı yapamayan, bunun için edebiyatımızda işkencenin hâlâ yer almasına neden olan ve ucuz bir kahraman olarak değil, ama Türkiye için pahalıya mal olmuş bir "kahraman" olarak geçeceksiniz."
ÖNCEKİ HABER

'Akıl Defteri'nde yazanlar

SONRAKİ HABER

Kaynaklar kullanılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa