29 Temmuz 2001 21:00

Başvuru için geri sayım

Bu yıl 12. kez düzenlenen Arıburdu Ödülleri, bu yıl, Yayımlanmamış Şiir Kitabı, Yayımlanmış Şiir Kitabı, Uzun Metrajlı Film, Kısa Metrajlı Film ve Film Öyküsü dallarında verilecek. 'Ustalara Saygı' ve 'Özel Ödüller'i ise verilmeyevek.

Paylaş
Başvuru için geri sayımŞair ve sinemacı Orhon Murat Arıburnu anısına düzenlenen geleneksel Arıburnu Ödülleri'nin bu yıl 12'ncisi verilecek. Üç yıl önce başlatılan Ustalara Saygı ödülleri ile özel ödüller, geçen yıl bu ödüllere değer sanatçıların ödüle duyarsız kalmaları nedeniyle artık verilmeyecek. Orhan Erkaya, Salih Polat, Abdülkadir Budak, Haydar Ergülen ve Ahmet Erhan'dan oluşan seçici kurul "Yayımlanmış Şiir Kitabı Dalında", 1 Ocak - 31 Temmuz 2001 tarihleri arısında yayımlanan ödüle katılan veya ödüle aday gösterilen şiir kitaplarını değerlendirecek.

Yeni filmlerAli Asker Barut, Müslim Çelik, Osman Serhat Erkekli Turgay Kantürk ve Engin Turgut'tan oluşan kurul ise "Yayımlanmamış Şiir Kitabı" dalında kitap bütünlüğü taşıyan dosyaları inceleyecek. Uzun metraj film dalında 2000-2001 yapımı filmler Aytekin Çakmakçı, Küçük İskender, Cemal Şen, Berhan Şimşek ve Alin Taşçıyan'dan oluşan seçici kurulca en iyi birinci ikinci ve ücüncü film ödülleriyle ödüllendirilecek. Seçici kurul ayrıca, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi yönetmen ödülleri de verecek. Kısa metrajlı film dalının seçici kurulu ise Tarık Akan, Hüseyin Alemdar, Tunç Başaran, Halil Ergün ve Erden Kıral'dan oluşuyor. Bu kurulun vereceği ödüller, otuz dakikadan uzun olmayan 2000-2001 yapımı, konulu, video ve sinema filmlerinden oluşuyor. Neşe Cehiz, Ülkü Erkalın, İnci Gürbüzatik, İlyas Salman ve Ömer Uğur'dan oluşan kurul Uzun Metrajlı film öyküsü ödülünün seçici kurulunu oluşturuyor. Bu kurul sinematografik özellikler taşıyan ve beş daktilo ya da bilgisayar sayfasından uzun olmayan film öykülerini değerlendirecek. Son katılım tarihi 20 Ağustos 2001 tarihi olarak belirlenen Arıburnu Ödülleri'ne katılmak isteyenlerin yapıtlarını 7 örnek olarak (kısa ve uzun metrajlı film dalları hariç) bir fotoğraflarını yaşam öyküleri ile birlikte Sadri Alışık Sokağı 27/3 (80060) Beyoğlu - İstanbul adresine göndermeleri ya da elden teslim etmeleri gerekiyor.
ÖNCEKİ HABER

Ormanlarda büyük talan

SONRAKİ HABER

Okul ticarileşti, iktidar kadrolaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...