27 Temmuz 2001 21:00

Gemlik işçisi grevde kararlı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut'un dayatmacı tutumu nedeniyle greve çıkan belediye işçilerinin mücadelesi sürüyor.

Paylaş
Gemlik işçisi grevde kararlıGemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut'un dayatmacı tutumu nedeniyle greve çıkan işçilerin mücadelesi sürüyor. Ekonomik krizi bahane ederek işçilere ilk altı ay için yüzde 10, ikinci altı ay için yüzde 15 zam dayatan belediye başkanının bu teklifini kabul etmeyen işçiler, taban yevmiyesinin 8.5 milyon liraya yükseltilerek bunun üzerinde ücretlerine yüzde 35 artış istiyorlar. Gemlik Belediyesi işyeri temsilcisi Kerim Kanat kendilerinden daha fazla fedakârlık beklenemeyeceğini, kendilerinin yaşayabilecek bir ücret talebinde bulunduklarını söyledi. Baştemsilci Hasan Hüseyin Hocaoğlu ise eski sözleşmeleri hatırlatarak "Geçen sözleşmede de sıfır zam dayatmasıyla karşı karşıya kaldık ve grev aşamasına geldik. Kaymakam ve siyasi partilerin arabuluculuğu ile yüzde 20'de anlaştık. Ayrıca Mehmet Turgut'tan bu yılki sözleşmelerde eksiklerin tamamlanması için söz aldık" dedi. Sözleşme görüşmeleri boyunca Mehmet Turgut'u karşılarında göremediklerini ifade eden Hocaoğlu, işçilerin taleplerden birinin kabul edelmemesi halinde grevi sürdüreceklerini belirtti.

İşçilere tehditBelediye Başkanı Mehmet Turgut ise grevi kırmak için her türlü saldırıyı hayata geçiriyor. 2 gün önce grevde olan işçilere destek vermeye gelen işçi aileleri polis tarafından tartaklandı. Turgut basına yaptığı açıklamalarla da Bakanlar Kurulu kararı ile grevi yasaklatacağı ve sağlık müdürlüğü kararı ile çöpleri toplatacağı tehdidinde bulundu. Öte yandan grevdeki işçileri ziyaret eden Emeğin Partisi Bursa İl Başkanı Fikret Çırakoğlu, yüzde 100 yoksullaşmanın yaşandığı Türkiye'de yüzde10-15 gibi rakamların dayatılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Deri işçileri ile ambar işçilerinin imzaladıkları sözleşmelerle IMF programını aştıklarını ifade eden Çırakoğlu, belediye işçilerinin de bunu başaracağını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Her şeyi 'büyük'ler belirliyor

SONRAKİ HABER

Okul bitince ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa