26 Ağustos 2011 10:39

Ustalıkta baskı, sömürü, şiddet dönemi

Adana’da Balcalı Devlet Hastanesi ve İstanbul’da belediye işçilerine yönelik polis saldırıları İstanbul’da protesto edildi.DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, Sendikal Güçbirliği Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve İstanbul Meslek odaları Koordinasyonu (İMOK) dün Taksim Tramvay Durağında işçilere yönelik s

Ustalıkta baskı, sömürü, şiddet dönemi
Paylaş

DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, Sendikal Güçbirliği Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve İstanbul Meslek odaları Koordinasyonu (İMOK) dün Taksim Tramvay Durağında işçilere yönelik saldırılara tepki göstererek oturma eylemi yaptı.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen, AKP hükümetinin ustalık döneminde ranta, sömürüye ve yıkıma dönük projelerini gördüklerini, seçim öncesinde de  artık bu ülkede hak, hukuk, adalet olmayacağının sinyallerinin verildiğini dile getirdi. Bu ülkenin suyuna, yaşadığı çevreye sahip çıkmanın hükümet tarafından suç sayıldığını aktaran Demirdizen, “Artık işinden atılma pahasına örgütlenmeyi göze almış olan işçilerin örgütlenmesi suç sayılmaya başladı. Hükümet suç görmekle kalmayıp daha fazlasını yapıyor, işçileri güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya şiddete maruz bırakıyor” diye konuştu.

AKP’DE FESATLIK ARAYIN

Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise bu ülkeyi yönetenlerin hiçbir hak, hukuk adalet tanımadan yönettiğini belirtti. “Hükümet bizlere diyor ki; ya boyun eğeceksin ya da boynunu kıracağım, ya bana kul köle olacaksın ya da gölge gibi yaşayacaksın. Ülkenin dört bir yanındaki sağlık emekçilerinin bu fermana cevabı çok açık; boynumuzu kırdırsak da boyun eğmeyeceğiz, gölge gibi yaşamayı kabul etmeyeceğiz diyoruz” diyen Çerkezoğlu, haklarına sahip çıkanlara, sendikalarda örgütlenenlere yönelik bürokratik, idari baskıların kanıksandığını kaydetti. Bu baskıların yanı sıra işçi ve emekçilerin her türlü sendikal faaliyetinin, hak arama eylemlerinin polis şiddetine, cop ve biber gazına maruz kaldığını belirten Çerkezoğlu, bu yönelimin en sert biçiminin ise Adana’da yaşandığını, Dev Sağlık-İş üyesi Balcalı Hastanesinin 25 sağlık işçisinin “İhaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla biber gazlı, coplu polis şiddetine maruz kaldığını söyledi.
İhaleye karşı çıkan işçilerin bu şekilde suçlanmasının kabul edilmez olduğunu dile getiren Çerkezoğlu, “İllede bir fesatlık aranacaksa hastane içinde sağlık işçilerine, belediye önünde belediye işçilerine biber gazı ve coplarla saldıran emniyet güçlerinde ve onları yöneten AKP iktidarında aranmalıdır” dedi.

İLERİ DEMOKRASİ ÇAĞ DIŞI KOŞULLAR DAYATIYOR

Sendikal Güç Birliği Platformu Sözcüsü Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi de AKP iktidarının ileri demokrasi söylemlerinin çağ dışı yaşam koşullarını dayattığını aktardı. Gerek işçilerin, gerek öğrencilerin en ufak bir hak talep ettiğinde polisin copu ve biber gazıyla karşı karşıya kaldığını belirten Servi, “Biz tüm işçilerin insanca yaşam hakkını elde edene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’DEN DE TEPKİ

Adana Balcalı Hastanesinde Dev Sağlık-İş üyesi işçilere yönelik saldırı Kocaeli’nde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile protesto edildi. Kurumlar adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Nedim Kara yaptığı açıklamada “kazanılmış haklarını korumak ve çocuklarının geleceğini ihale masalarında pazarlanmasına karşı çıkmak için yasadışı ihalelere karşı direnen ‘ihaleye fesat karıştırmakla’ suçlanan işçiler gözaltına alındı. Hak arayan işçilere karşı hastane ortamında yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tayland demiryolu işçileriyle dayanışma

SONRAKİ HABER

Karataş Kadın Cezaevindeki ihlallere karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...