26 Temmuz 2001 21:00

Geciken adalet

Samsunlu Hasan Ersoy'un suçsuzluğu 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra ortaya çıktı. Hapisten çıkınca, kızı kayboldu, işyeri kapandı, tüm ilişkileri bozuldu.

Paylaş
Geciken adaletCinayet iddiasıyla 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Samsunlu Hasan Ersoy, 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra, suçsuzluğu ortaya çıktı.Ersoy, hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra kızı kayboldu. İşyeri kapanan, toplumsal ilişkileri ve sağlığı bozulan Ersoy, bir taraftan kızını ararken, uğradığı maddi ve manevi zararların karşılanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.

4 yıl boşuna yattıİddia edilen suçu işlemediği ortaya çıkınca, hakkında verilen mahkûmiyet kararı mahkeme tarafından bozulan Hasan Ersoy, cezaevine girmesini izleyen dönemde başına gelenleri, BİA'ya şöyle anlattı: "İşlemediğim bir cinayet nedeniyle 20 yıl 10 ay cezaya çarptırıldım. 4 yıl cezaevinde yattım. Daha sonra suçsuzluğum anlaşıldı ve serbest bırakıldım. Çocuklarım bu haksız suçlama karşısında okullarından ayrılmak zorunda kaldı. Bu mağduriyetimin giderilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne maddi manevi tazminat davası açtım."

'Kızım kaçırıldı'Cezaevinden çıktığına sevinemediğini söyleyen Ersoy, serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra kızının kaçırıldığını ve üç aydır bulamadığını anlattı. Hapiste yattığı süre içinde işyerinin iflas ettiğini ve şimdi işsiz olduğunu aktaran Hasan Ersoy, "Piyasadan alacaklarım vardı. Onları da tahsil edemiyorum. Sağlığımı kaybettim. Bir gözüm görme duygusunu kaybetme noktasına geldi. Derdimi kimseye anlatamıyorum" dedi. Çevresi ile ilişkilerinin de bozulduğunu anlatan Hasan Ersoy, "Saygınlığımı, manevi ilişkilerimi kaybettim" diye yakınıyor. Derdini kimseye anlatamadığını dile getiren Hasan Ersoy, cezaevine girdikten sonra arkadaş, eş dost ve akrabalarının dahi kendisine kötü gözle baktıklarını söylüyor.
ÖNCEKİ HABER

Sabır da umut da kalmadı

SONRAKİ HABER

Kuzey Irak tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...