24 Temmuz 2001 21:00

En çok ABD'yi sevindirdi

Endonezya'da yaşanan darbe gibi azil süreci en çok ABD'yi memnun etti. ABD Başkanı George Bush, İtalya'da yaptığı açıklamada, "Sukornoputri ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Paylaş
En çok ABD'yi sevindirdiEndonezya'da yaşanan darbe gibi azil süreci en çok ABD'yi memnun etti. ABD Başkanı George Bush, İtalya'da yaptığı açıklamada, "Sukornoputri ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi. Devlet Başkanı Abdurrahman Vahid'in devrilmesinde önemli bir etkiye sahip olan ABD, yarım saat içinde ülkedeki müttefiki Sukarnoputri Megavati'nin iktidara getirilmesiyle "haklı bir gurur" duyuyor. Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi de, Endonezya'nın yeni liderine destek sözü verdi. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) dışişleri bakanları Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yaptıkları toplantıdan Sukanroputri'ye destek mesajlarını bildirdiler.

Hızlı başladıSukarnoputri, hızlı bir kabine kurma faaliyetine başladı. Önceki gün alaşağı edilen Vahid'in bakanlarının önemli bir kısmı, Vahid'den yana tavır belirtmişlerdi. Sukarnoputri'nin kabinesini birkaç gün içinde belirlemesi bekleniyor. Gazetecilere yaptığı kısa açıklamada Sukarnoputri, Vahid'in kabinesini dağıttığını, bu bakanların artık karar alma durumunda olmadıklarını söyledi.

Vahid çıkmıyorSukarnoputri dün ilk kez ofisinde çalıştı. Ancak Vahid, devlet başkanlığı sarayından ayrılmayı reddediyor. Vahid'in yardımcılarından Adiye Massardi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Abdurrahman Vahid, yasal ve ahlaki olarak hâlâ devlet başkanı olduğunu düşünüyor. Demokrasi düşüncesi için mücadelesine devam edecek" dedi. Vahid'in kızı ise, ailenin önceki günden bu yana saraydan ayrılmaya hazır olduğunu, babasınınkiler de dahil olmak üzere tüm eşyalarını topladıklarını söyledi.

Sakinleşme bekliyoruzSukarnoputri'nin yardımcısı Bambang Kesovo da, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Durum sakinleştiğinde yavaş yavaş Vahid'i çakırmaya çalışacağız" dedi ve Vahid'in muhtemelen bu hafta saraydan ayrılacağını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Bu film Kore'de oynadı

SONRAKİ HABER

Emekçinin göstergesi dibe vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...