22 Temmuz 2001 21:00

Küçükarmutlu'ya baskı

Cezaevlerinde F Tipi'ne karşı süren ölüm oruçlarına destek amacıyla, ölüm orucu yapılan Küçükarmutlu'da polis ablukası protesto edildi.

Paylaş
Küçükarmutlu'ya baskı
Cezaevlerinde ölüm orucu sürdüren tutuklulara destek vermek için bir süredir Küçükarmutlu'daki bir evde ölüm orucunda bulunanlar mahallelerindeki polis ablukasını kınadılar. Dün, ölüm orucunda bulundukları evde bir basın toplantısı düzenleyen tutuklu yakınları, Küçükarmutlu'ya giren tüm yollarda aramalar yapıldığını, ev baskınları düzenlendiğini açıkladılar. Basına açıklama yapan Reşit Sarı ve Gamze Turan, söz konusu durumun gizli bir 'olağaüstü hal uygulaması' olduğunu söyleyerek, bir katliam provası içerisinde olunduğunu savundu. Sarı ve Turan ölüm orucunu sürdürenlere herhangi bir müdahale olduğu takdirde kendilerini yakacaklarını dile getirdiler.
Bildirili gerekçe
F tipi cezaevlerine karşı ölüm orucu sürdüren tutuklu ve hükümlü yakınlarının Küçükarmutlu'da bulunan evin çevresini ablukaya alan polis, abluka gerekçesini bir bildiri ile duyurdu. Polis tarafından dağıtılan bildiride, "Bu bölgede alınan özel güvenlik tedbirleri ve yapılmakta olan kimlik ve diğer kontroller, sizin can ve mal emniyetinizin sağlanması amacını taşımaktadır" iddiasına yer verildi. Avukat Behiç Aşçı, "Bu bildirinin kendisi yasaları çiğnemektedir" dedi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


'Uyumsuz değiliz'
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bazı çevrelerin krizin faturasını MHP'ye çıkarmaya çalıştığından yakınarak, IMF yasalarını Meclis'ten hızla çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
'İtinalı davrandık'
Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kocayayla beldesinde yapılan ve iki gün süren kurultayda konuşan MHP Genel Başkanı, yürütülen programın başarıya ulaşması için koalisyon adabı ve uzlaşma kültürü içinde büyük fedakârlıklar yaptığını dile getirerek, "Bazı çevrelerin, son dönemde oluşan krizin faturasını partimize kesmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır. Oysa milliyetçi hareketin bu konudaki ihtiyatlı, itinalı ve dikkatli tavrı herkes tarafından çok iyi bilinmektedir" dedi.
Hükümetin kurulduğundan bu yana uyum içinde olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Hükümet olarak yıllardır çıkarılamayan kanun tasarılarını yasalaştırdık, kangren olmuş meselelerin çözümü için önemli yapısal reformları gerçekleştirme gayreti içinde olduk."
Devlet Bahçeli, bir parçası olmakla eleştirildikleri küreselleşme konusunda ise "milli ve yerli olanı" da gözeten rasyonel bir anlayışa sahip olduklarını iddia etti.
Kocayayla Türkmen Kurultayı'nın yapıldığı alandaki çadırları ziyareti sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki oluşumun, MHP'den yeni transferler gerçekleştireceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de, "Bunlar daha iddia safhasında. Şu an başka bir şey söylemek yanlış olur" dedi. Bahçeli, bir gazetede Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e randevu vereceği yönündeki iddialara ilişkin soruya da, "Onu gidin, yazan gazeteciye sorun" diye cevap verdi.
İki gün süren kurultaya, Bahçeli ile birlikte MHP'li bakanlar katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Mektup da davalık

SONRAKİ HABER

Depolarda çürüyen tarih

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...