26 Ağustos 2011 09:57

‘Bayram barışma günüdür, savaşmakla olmaz barışla olur’

RAKEL Dink, Orhan Pamuk, İshak Alaton, Prof. Dr. Halet Çambel, Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ortak bir bildiri yayınlayarak barış çağrısı yaptı. “Bayram barışma günüdür. Savaşla olmaz barışla olur. Savaşmakla, çatışmakla, bastırmakla, sindirmekle, yok etmekle olmaz, barışmakla olur

‘Bayram barışma günüdür,  savaşmakla olmaz barışla olur’
Paylaş

RAKEL Dink, Orhan Pamuk, İshak Alaton, Prof. Dr. Halet Çambel, Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ortak bir bildiri yayınlayarak barış çağrısı yaptı. “Bayram barışma günüdür. Savaşla olmaz barışla olur. Savaşmakla, çatışmakla, bastırmakla, sindirmekle, yok etmekle olmaz, barışmakla olur! Otuz yıldır on binlerce can alan, yüz binlerce can yakan, milyonlarca insanı derinden yaralayan bir çatışmanın yeniden başlaması kabul edilemez” denilen bildiri şöyle devam ediyor: “Savaş, çatışma, operasyon, silah, mayın, top, tüfek, ateş, barut, hapis, tehdit çözmez; sağduyulu diyalog çözer. El kırmak çözmez; el uzatmak, el sıkışmak çözer.  Barış diz çöktürmek değildir, öylesi kalıcı barış olmaz. Barışmanın yolu güç gösterilerinden ve toplu cenazelerden geçmez, hakları temel alan mutabakattan geçer.
Kürt meselesinin çözümü için barışmaktan yana bir süreç acilen başlatılmalı, başta hükümet olmak üzere, tüm siyasi parti ve çevreler bu sürece katkıda bulunmalıdır.
Çareyi savaşmakta, çatışmakta değil, barışmakta gören bizler, TBMM’de grubu olan partileri, Meclis’in açılmasını beklemeden biraraya gelmeye çağırıyoruz. Ortak aklı oluşturacak, sürekli bir diyalog ortamı hazırlayacak  adımları atmaya davet ediyoruz. BDP’nin  bu sürece katılmasının kritik önemde olacağını düşünüyoruz.
Bu Bayram’ın barış umudunun gerçekleşmesine vesile olmasını diliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’dan barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Türk-İş’e göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 882 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...