16 Temmuz 2001 21:00

Sahil yoluna karşı miting

Samsun-Sarp arası Karadeniz Sahilyolu İnşaat Projesi Karadeniz kıyılarına zarar veriyor. Denizin doldurulması sonucunda denizde yaşayan canlıların yaşama alanları daraltılmış olacak. Eynesil Çevre Gönüllüleri Çalışma Grubu, bu doğa katliamına karşı 25 Temmuz'da miting yapacak.

Paylaş
Sahil yoluna karşı miting
Eynesil Çevre Çalışma Grubu, yapımı süren Karadeniz Sahil Yolu'na tepki göstererek, "Yolun yapımındaki yanlışlıklara dur demezsek, geriye dönüşü olmayan bir doğa katliamına seyirci kalmış olacağız" açıklaması yaptılar.
'Katliama izin vermeyeceğiz'
Merkezi İstanbul'da bulunan Eynesil Çalışma Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bütün Karadeniz sahilleri gibi Giresun'un Eynesil sahillerinin de çevre katliamıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Eynesil Çevre Gönüllüleri, 25 Temmuz 2001 tarihinde Karadeniz Sahil Yolu'na karşı miting yapacak.
Sahiller kayalarla yok ediliyor
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Gönüllüleri, "Yola değil, yolun deniz ve kara doğasını tahrip etmesine karşıyız" dediler. Eynesil Çevre Gönüllüleri adına basına açıklama yapan Mehmet Çimen, "Doğu Karadeniz Sahil Yolu'nun genişletilmesi çalışmaları nedeniyle, bölgemizde birçok il ve ilçe sahili kayalarla doldurularak, yok edilmiştir. Bölgemizin temel ihtiyacı olan yol yapımı ve genişletme çalışmalarının gerekliliği konusunda en küçük bir şüphemiz yoktur. Ancak bu çalışmaların, doğanın kendine özgü yapısının yok edilerek yapılmasına karşıyız. Bu nedenle, tepkimizi dile getiriyoruz" dedi. Karadeniz Sahil Yolu'na karşı olmadıklarını belirten Çimen, yolun deniz ve karadaki doğal hayatı tahrip ve yok etmesine sessiz kalmalarının mümkün olmadığını kaydetti. Çimen, bu amaçla 25 Temmuz 2001 tarihinde Eynesil Meydanı'nda "Doğu Karadeniz Sahil ve Çevre Mitingi" yapacaklarını dile getirdi. Mehmet Çimen 25 Temmuz günü yapacakları mitinge herkesi davet etti.
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret açlık sınırına yetişemiyor

SONRAKİ HABER

Afrika batıya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...