13 Temmuz 2001 21:00

Tanıklar ülkücü katili teşhis etti

SİP üyesi Hüseyin Duman'ı, parti konvoyuna düzenlenen saldırı sırasında öldüren İçerenköy Ülkü Ocakları eski Başkanı İhsan Bal'ı, görgü tanıkları teşhis etti.

Paylaş
Tanıklar ülkücü katili teşhis etti
SİP üyesi olan tekstil işçisi Hüseyin Duman'ı 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce parti konvoyuna düzenlenen saldırı sırasında öldüren İçerenköy Ülkü Ocakları eski Başkanı İhsan Bal'ı, görgü tanıkları Yusuf Yılmaz ile Hakan Aslan teşhis etti. Mahkeme Başkanı Nusret İnce'nin sanığın tutuklanması istemine diğer mahkeme üyelerinin itiraz etmesi üzerine İnce, "Toplanan delillere ve şahitlerin alınan ifadelerine nazaran sanığın kasten adam öldürmek suçundan dolayı tutuklanmasına karar verilmesi görüşünde olduğumdan, aksine verilen çoğunluk kararına karşıyım" şeklinde muhalefet şerhi yazdırdı.
Duruşma ertelendi
SİP üyesi olan tekstil işçisi Hüseyin Duman'ı, 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce parti konvoyuna saldırı düzenleyerek öldüren İçerenköy Ülkü Ocakları eski Başkanı İhsan Bal'ın yargılanmasına Kadıköy Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuksuz sanık İhsan Bal'ın hazır bulunduğu duruşmada görgü tanıkları dinlendi.
'Duman'ı Bal vurdu'
Şahit Yusuf Yılmaz, SİP Yönetim Kurulu üyesi olduğunu, partinin Sarıgazi semtindeki mitinginden Kadıköy'e dönerken araç konvoyuna kalabalık bir grubun saldırdığını, bunun üzerine konvoydan inen Hüseyin Duman'ın yanına gittiğini anlattı. Yılmaz, ifadesini şöyle sürdürdü: "Duman'ın yanına gitmiştim, bizden 3-4 metre ilerde şimdi gördüğüm ve o sırada üzerinde kül kareli ceket bulunan pantolonunu hatırlamadığım ancak bu sanık olduğunu kesin olarak gördüğüm şahıs, elindeki metal kaplamalı kurşuni renkli tabancayla Hüseyin Duman'ın üzerine doğru tuturak bir el ateş etti. "
Şahit Hakan Aslan da İhsan Bal'ın silahını çekerek Hüseyin Duman'a ateş ettiğini ve hızla olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Aslan, olayları yatıştırmak için polislerin birkaç el havaya eteş etmelerinin dışında, mahkeme salonundaki sanıktan başka kimsenin ateş etmediğini dile getirdi.
Bunun üzerine müdahil avukatlar sanığın tutuklanmasını istedi. Dava diğer sanıkların dinlenmesi için 10 Ekim 2001 tarihine ertelendi.
Mahkeme Bal'ı tutuklayamadı
Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan SİP Genel Başkanı Aydemir Güler, "İki görgü tanığı Duman'ı vuran İhsan Bal'ı tanıdı. Ancak mahkeme Bal'ın tutuklanmasına gerek olmadığını söyledi. Biz bunun nedenini biliyoruz. Sanık şu anda koalisyon ortağı olan MHP'nin üyesidir. Ama bu ülke bizim, hiçbir katil sonsuza kadar elini kolunu sallaya sallaya dolaşamaz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Siyanürcü lobi genişliyor

SONRAKİ HABER

KESK'ten yüzdelik zamlara protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...