12 Temmuz 2001 21:00

Direnişteki Sümerbank işçilerinden

   TÜMTİS işçilerine destek

Paylaş
Direnişteki Sümerbank işçilerinden
   TÜMTİS işçilerine destek
58 gündür işyerlerini terk etmeyerek direnişleri sürdüren Sümerbank işçileri, TÜMTİS İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Yaklaşık 10 arabayla Ambarlar Sitesi'ne giden, Sümerbank işçileri, burada ambar işçileri tarafından sloganlar ve alkışlarla karşılandı. "TÜMTİS İzmir Şube Sekreteri Cafer Kömürcü arkadaşımıza yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Biz emekçiler birleşerek bu tip hain saldırıları geri püskürtme gücüne sahibiz. TÜMTİS üyesi ambar işçilerinin yalnız olmadığını, sizlere yapılan saldırının işçi sınıfına yapılan bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Her zaman, yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz" diyen TEKSİF İzmir Şube Sekreteri Fethi Avcıl'ın konuşması, "TÜMTİS işçisi, yalnız değildir", "Sümerbank işçisi, yalnız değildir" ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla kesildi. Ziyaretin çok anlamlı olduğunu vurgulayan TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Hasan Yayık, saldırılarla geçmişte de karşıladıklarını hatırlattı. Yayık, saldırılara karşı mücadele etmesini bildiklerini ve haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra TÜMTİS binasına geçen Sümerbank işçileri ve ambar işçileri burada sohbet ettiler. Sümerbank işçileri, direnişleriyle ilgili kitlesel basın açıklaması yapmayı planladıklarını belirtirken, her zaman kendilerine destek veren ambar işçilerini yine yanlarında görmek istediklerini söylediler. Emek Platformu'nun direnişlerine yeterince sahip çıkmadığını söyleyen Sümerbank işçileri, başta Türk-İş olmak üzere tüm kesimleri duyarlı olmaya çağırdı. TÜMTİS Şube Başkanı Hasan Yayık da, öncelikle Sümerbank işçilerinin eylem kararları alması gerektiğini söyledi. Yayık ayrıca Kömürcü'nün yaralanmasının ardından Nak Kargo önünde yapılan eyleme Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı'nın gelmemesini eleştirdi.
Eskişehir'de de saldırıya protesto
Öte yandan Cafer Kömürcü'ye yapılan silahlı saldırı Eskişehir ambar işçileri tarafından da işyerinde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Dün 12.30'da yapılan basın açıklamasına EMEP İl Başkanı İsmet Ispalarlı da katılırken, İşyeri Temsilcisi Ahmet Güllü saldırıyı kınadıklarını söyledi. Ahmet Güllü, "Eskişehir'de de Akın Kargo aynı yöntemle sigortasız ve sendikasız işçi çalıştırmaktadır. Ama gereken cezai işlem yapılmamaktadır. Bizler emeğe yönelik bu saldırıları kınıyoruz" dedi. Cafer Kömürcü'ye yönelik saldırı EMEP Aydın İl Örgütü tarafından da protesto edildi.
ÖNCEKİ HABER

FP'nin iki parçasında

SONRAKİ HABER

Bugün git, bir daha gelme!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...