12 Temmuz 2001 21:00

Munzur festivale hazırlanıyor

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen "Munzur Kültür ve Doğa Festivali"nin ikinci 27 Temmuz'da başlıyor.

Paylaş
Munzur festivale hazırlanıyor
Munzur, edebiyatçıları, sanatçıları ve aydınları konuk etmeye hazırlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "2. Munzur Kültür ve Doğa Festivali" 27 Temmuz'da başlayacak.
Misafirler karşılanacak
Festival 27 Temmuz'da saat 10.00'da Tunceli il sınırındaki Seyitli Köprüsü'nde gelen misafirlerin karşılanmasıyla başlayacak. Kubat'ın misafir olarak katılacağı festivalde ilk gün Koma Amed, Y. Nur Ada, Nurettin Rençber, Grup Esinti ve Metin Kahraman'ın konseri izlenebilecek.
Aynı gün resim ve fotoğraf sergileri de sanatseverlerin ilgisine sunulacak.
Festivalin ikinci gününde ise, Kutudere'de gezintiye çıkacak olan katılımcılar, saat 10.00'da yazarla söyleşilere katılacak, Mehmet Durna, Grup Vardiya ve Reşo'nun müziklerini dinleyebilecek.
Aynı gün saat 13.30'da Belediye Toplantı Salonu'nda "Munzur Vadisi ve Çevre" konulu konferans izlenebilecek. Konferansa, Bergama çevrecilerinden Oktay Konyar, Ilısu Barajı davası avukatı Murat Cano, Prof. Sıtkı Uyar, Celal Durna ve Tunceli Çevre Mühendisleri Odası'ndan bir temsilci konuşacak.
Saat 14.00'te ise Halk Eğitim Merkezi'nde Yeni Yaşam Tiyatro Topluluğu, Suriyeli Kürt sanatçı Helim Yusif'in "Mıri Ranazın" (Ölüler Uyumaz) adlı eserinden Türkçe'ye uyarlanan "Şermola Mezarlığı" adlı oyunu izlenebilecek.
Mehmet Çetin, Aydın Öztürk, A. Can Akyol, Nesimi Aday, Celal Çimen, Haşim Şahin, Hüseyin Elçi, Ahmet Telli, Hicri İzgören, Umay Umay, Dedocan ve Özgün E. Bulut'un katılacağı şiir dinletisi ise saat 16.00'da gerçekleştirilecek.
Aynı saatlerde ise şehrin sorunlarının tartışılacağı "Tunceli Sorunları ve Çözüm Yolları" adlı konferans, Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Konferansa belediye başkanları, Sanayi Odası Başkanı, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.
Sezer, serbest kürsüde
Festivalin ikinci günü Vicdan Baykara yönetiminde düzenlenecek olan ve kadın sorunlarının tartışılacağı "Serbest Kürsü"nün konukları arasında yazarımız Sennur Sezer de bulunuyor. Düğün Salonu'nda yapılacak olan etkinlikte Sezer'in yanı sıra Perihan Mağden, Kutsiye Bozoklar, Mukaddes Çelik, Fidan Şahin ve Umay Umay katılacak.
İkinci günün son etkinliği ise saat 18.00'de başlayacak olan Grup Munzur, Emra Saltık, Zelemele ve Ferhat Tunç konserinden oluşuyor.
İnsan hakları tartışılacak
Festivalin son günü olan 29 Temmuz'da "İnsan Hakları ve Demokrasi" konusu masaya yatırılacak. Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek olan panele İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Hüsnü Öndül, Ali Balkız, F tipi Cezaevleri konusundaki çıkışları ile gündeme gelen Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Mehmet Bekaroğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı İsmet Demirdöğen ve Tunceli Barosu'ndan Av. Hüseyin Aygül katılacak. Son günün etkinliklerinden birisi de "Cesur Yürek" isimi filmin gösterimi.
Günün ve festivalin son etkinliği olan konsere Venge Sodiri, Nilüfer Akbal, Gülseren Kılıç, Enver Çelik ve Suavi katılacak. Konserin ardından düzenlenen plaket töreniyle festival son bulacak.
ÖNCEKİ HABER

Adalet aramak da suç!

SONRAKİ HABER

FP'nin iki parçasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...