12 Temmuz 2001 21:00

Ecevit'ten güven telkini

Başbakan Bülent Ecevit, piyasalarda yaşanan tedirginliği gidermek için güven telkin etmeye çalıştı.

Paylaş
Ecevit'ten güven telkini
Başbakan Bülent Ecevit, piyasalarda yaşanan tedirginliği gidermek için güven telkin etmeye çalıştı.
Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada koalisyon hükümetinin, benimsediği ekonomik program ile uluslararası alanda verdiği her sözü eksiksiz ve zamanında yerine getirmekte olduğunu söyledi.
Ecevit, şunları kaydetti: "Ona rağmen bazı iç ve dış çevreler son günlerde inatla ve ısrarla hükümete yönelik bir güven bunalımından söz etmekteler. Bu hükümet, kendi içinde bazen de açıkta her şeyi tartışıyor, ama sonunda mutlaka uzlaşıyor ve uyum içinde çalışıyor, devletimizin bütün borçlarını da zamanında ödüyor. Bu koşullar altında inatla ve ısrarla güven bunalımından söz edilmesi büyük haksızlıktır. Hükümetimiz ekonomik programı kararlılıkla desteklediğini her vesileyle vurgulamıştır ve vurgulamaya devam etmektedir. Desteğini yalnız sözüyle değil eylemiyle de kanıtlamaktadır."
'Bana moratoryum demeyin'
Başbakan Bülent Ecevit, konsolidasyon ya da moratoryum laflarını işitmek dahi istemediğini söyledi. Çankaya çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, Devlet Bahçeli'nin, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in görevden alınması isteği ile ilgili soruya "Böyle bir şey söz konusu değil. Her konu tartışılabilir, konuşulabilir. Sayın Kemal Derviş de görevinin başındadır, büyük gayretle çalışmaktadır" diye cevap verdi. Ecevit ekonominin en önemli sorunun faizlerin yüksekliği olduğunu söylerken, Hazine'de ve diğer ilgili bakanlıklarda çalışmalar yapıldığını öne sürdü.
Ecevit ayrıca Arjantin'in durumunun Türkiye'yi etkilemeyeceğini de savunarak programı sonuna kadar uygulamakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Skandal davadan aileler çekildi

SONRAKİ HABER

Adalet aramak da suç!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...