10 Temmuz 2001 21:00

İntihar günleri!

İki günde beş kişi intihar etti. Üçü genç; biri orta yaşlı bir işçi, diğeri yalnız yaşayan bir yaşlı.

Paylaş
İntihar günleri!
Yoksulluğun yıprattığı insanların içine düştüğü bunalımlar, intiharları tetikliyor. Son iki gün içinde 5 ayrı kentte 5 ayrı kişi intihar etti. İntiharların nedeni konusunda "polis kayıtlarına geçen" bir şey yok. İntiharlar, teknikerden genç kızlara, yalnız yaşayanlardan işsiz gençlere geniş bir yelpaze çiziyor. İşte, son iki günde kayıtlara geçen intiharlardan beşi:
Muğla
Muğla'daki, Yeniköy Termik Santrali'nde görevli tekniker, işyerinde intihar etti. Yeniköy Termik Santrali görevlileri, santralde tekniker olarak görev yapan Hüseyin Balkan'ın cesedini, çalışma odasında buldular. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, Hüseyin Balkan'ın (42), kendisini iple kapı çerçevesine asarak intihar ettiğini belirledi. Arkadaşları, Balkan'ın bir süredir bunalımda olduğunu söylediler.
Samsun
Samsun'da bir genç kız, tabancayla intihar etti. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oturan 15 yaşındaki Çiğdem Canikli, henüz bilinmeyen nedenle, babasına ait ruhsatlı tabancayla kendisini vurdu. Canikli, olay yerinde öldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İzmir
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, yalnız yaşayan bir kişi, kendisini asarak intihar etti. Örnekköy Karakolu'na bağlı ekipler, 6601 sokak 10 numaralı evin bahçesinde, bir kişinin kendini ağaca asarak intihar ettiği ihbarı üzerine olay yerine gitti. Yapılan araştırmada, cesedin, evde yalnız yaşayan 55 yaşlarındaki İrfan Özdemir'e ait olduğu belirlendi.
Adana
Adana'da bunalıma giren bir kişi intihar etti. Mirzaçelebi Mahallesi 2. sokaktaki evde ailesi ile oturan Emin Türker (20), henüz belirlenemeyen bir nedenle geçirdiği bunalım sonucu kendini tabancayla başından vurdu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Türker, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Mersin
Mersin'de ise merkeze bağlı Kepirli köyünde ailesi ile oturan Hasan Albayrak (19), henüz belirlenemeyen bir nedenle geçirdiği bunalım sonucu kendini pompalı av tüfeği ile göğsünden vurdu. Albayrak'ın olay yerinde öldüğünü belirten yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.
ÖNCEKİ HABER

Hedef örgütlü güç

SONRAKİ HABER

İkinci Kıbrıs endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...