10 Temmuz 2001 21:00

'Telekom hazır başka emriniz...'

Her konuda IMF'nin emirleriyle hareket eden, bir dediğini iki etmeyen hükümet, Telekom sorununu da IMF'nin istediği doğrultuda 'çözdü'.

Paylaş
'Telekom hazır başka emriniz...'
Her konuda IMF'nin emirleriyle hareket eden, bir dediğini iki etmeyen hükümet, Telekom sorununu da IMF'nin istediği doğrultuda 'çözdü'. Dün olağanüstü toplanan Türk Telekom Genel Kurulu, Yönetim Kurulu üye sayısı, karar yeter sayısı ve temsil konusunda IMF'nin isteklerini gerçekleştirirken, tabanına şirin gözükmek için "IMF de kim oluyormuş, dersini verelim" türü nutuklar atan Ulaştırma Bakanı MHP'li Enis Öksüz'ün de Telekom Yönetim Kurulu'nda ağırlığı kalmadı.
Liderler Zirvesi'nde çözülen sorun, hukuki prosedürün uygulanması için dün de Türk Telekom Genel Kurulu'na taşındı.
Hazine Müsteşarlığı'nda olağanüstü toplanan Türk Telekom Genel Kurulu, Liderler Zirvesi'nde alınan kararlar doğrultusunda hareket etti.
Toplantı sonunda Hazine'den yapılan yazılı açıklamada, toplantıda Şirket Ana Sözleşmesi'nde bazı tadil konularının görüşülerek karara bağlandığı bildirildi. Bu kapsamda, Şirket Ana Sözleşmesi'nin 8'inci maddesinde değişiklik yapılarak, 7 olan Yönetim Kurulu üye sayısı 9'a çıkarıldı. Ayrıca halen İbrahim Hakkı Alptürk'te bulunan Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlük unvanlarının ayrı kişilerde bulunmasının da karara bağlandığı toplantıda, Ana Sözleşme'nin 12'inci maddesinde de değişiklik yapılarak, Yönetim Kurulu'nun 4 olan karar yeter sayısı 5'e çıkarıldı.
Ana sözleşmede yapılması karar altına alınan değişiklikler yazılarak, tescil ve onay prosedürünün tamamlanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Onayın çıkmasının ardından akşamüstü Hazine Müsteşarlığı'nda tekrar toplanan genel kurul, üye sayısı iki artırılan Yönetim Kurulu'na Levent Neşet Tanrıdağ ile Murat Yılmaz'ın getirilmesi kararı alındı.
IMF'nin isteğine uygun biçimde iktidar partisi liderleri tarafından Türk Telekom Yönetim Kurulu'na getirilen Levent Neşet Tanrıdağ'ın bilgisayar mühendisi olduğu ve Aydın Yazılım A.Ş'de çalıştığı, şirketin de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özel yazılım görevleri yaptığı; Murat Yılmaz'ın da elektronik mühendisi olduğu ve TRT, Star ve Kanal 6 televizyonlarında çalıştığı söyleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Haramibank!

SONRAKİ HABER

Emekliye 'Aç kal' diyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...