08 Temmuz 2001 21:00

Ölüm orucunda 28. kayıp

F Tipi cezaevlerinde tecrit ve izolasyona karşı süren ölüm oruçlarında 28. ölüm de geldi. Ankara'da Ali Koç isimli tutuklu dün yaşamını yitirdi.

Paylaş
Ölüm orucunda 28. kayıp
F tipi cezaevlerinde tecrit ve izolasyonun son bulması amacıyla başlatılan ölüm oruçlarına karşı Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk sessizliğini sürdürürken, Ankara'da Ali Koç isimli tutuklu dün yaşamını yitirdi.
Koç'un ölümüyle, ölüm orucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 28'e ulaştı. 19 Aralık'ta cezaevlerine düzenlenen operasyon sırasında Bartın Cezaevi'nde DHKP-C davası tutuklusu olarak bulunan Koç, operasyonun ardından Sincan F Tipi Cezaevi'ne getirilmişti.
Mart ayında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Koç, ölüm orucunun 251'inci gününde yaşamını yitirdi. Koç'un cenazesi bugün Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edilecek. Koç, memleketi Zonguldak'ta toprağa verilecek. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


G-7'de durgunluk suçlaması
G-7 maliye bakanları toplantısında, ABD ile Avrupa ülkeleri, dünya ekonomisindeki yavaşlamadan en fazla kimin sorumlu olduğu tartışmasına girdi.
G-7'nin Roma'ya tepeden bakan, 16. yüzyıldan kalma Villa Madama'daki toplantısında, dünya ekonomisinin canlanması için en çok hangi ülke ya da bölgenin yardıma ihtiyacı olduğu hususunda tartışma çıktı.
Avrupalılar, dünya ekonomisinin büyümesindeki yavaşlamadan sadece kendilerinin sorumlu tutulamayacağını savunurken, ABD, global ekonomiyi canlandırabilmek için elinden gelen hemen her şeyi yaptığında ısrarlı. ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill'in, Avrupa'nın ve özellikle Almanya ve Fransa'nın dünya ekonomisinde lokomotif rolünü üstlenmedikleri iddiaları Almanya ve Fransa'nın sert tepkisini çekti.
Almanya Maliye Bakanı Hans Eichel, G-7 toplantısından önce basına açıklamasında, Almanya'nın durgunluğa girme riskinden bahsetmenin saçma olduğunu, ülke ekonomisinde birçok olumlu işaret bulunduğunu söyledi. Eichel, Euro bölgesinin, her ne kadar açıkça yavaşlama belirtisi gösterse de, hâlâ büyümesi en yüksek bölge olduğunu kaydetti.
Fransa Maliye Bakanı Laurent Fabius da, toplantı öncesindeki açıklamasında, küresel ekonomideki yavaşlamanın esasen ABD ekonomisindeki yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını belirtti.
ABD Merkez Bankası (FED)'nın faiz oranlarını bu yıl altıncı kez düşürmesine, ABD Başkanı George Bush yönetiminin de 1.35 trilyon dolarlık vergi indirimi programına karşın, Avrupa Merkez Bankası (ECB)'nın enflasyon oranının hedefi aşması nedeniyle, faizleri indirmemesi, Avrupa dışındaki giderek daha çok endişe yaratıyor.
Japonya'nın çok durgun ekonomisini, bankacılık ve mali reformlarla canlandırma çabası da henüz sonuç vermedi.
ÖNCEKİ HABER

KİGEM:

SONRAKİ HABER

Toplumsal olaylar ışığında insan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...