07 Temmuz 2001 21:00

TÜMTİS İzmir Şube Sekreteri'ne

   silahlı saldırı

Paylaş
TÜMTİS İzmir Şube Sekreteri'ne silahlı saldırı
TÜMTİS İzmir Şube Sekreteri Cafer Kömürcü silahlı saldırıya uğradı. Dün öğle saatlerinde Nak-Kargo'nun sahiplerinden Zeki Karakuzulu'nun TÜMTİS'in örgütlü bulunduğu Ambarlar Sitesi'ne gelerek şube sekreteri ve yanındakilere önce sözle sataştığı daha sonra silahını çekip Kömürcü'yü ayağından yaraladığı belirtildi. Karakuzulu'nun daha sonra yanındakilerle birlikte siteden ayrıldığı bildirildi. Ayak parmaklarından yaralanan Kömürcü Tepecik SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeki Karakuzulu daha sonra Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, silahıyla teslim oldu. Karakuzulu verdiği ilk ifade de kendisini ateş ettiğini itiraf ederken, bunu kendisini korumak için yaptığını iddia etti.
TÜMTİS İzmir Şubesi, saldırıyı protesto etmek üzere, yarın saat 10.00'da Çamdibi'nde bulunan Nak-Kargo önünde basın açıklaması yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, Nak Kargo'nun sendikasız ve sigortasız kaçak işçi çalıştıran "korsan" bir şirket olduğunu ifade etti.
Topçu, "İşçileri sokağa atarak sendikasızlatırmayı dayatan ve polis denetiminde çalışmayı yürütenler şimdi de işyerlerimizin bulunduğu sitede şube yöneticimizi kurşunladılar" dedi. Yoksulluğun dayatıldığı, ülkenin parça parça satılmaya çalışıldığı bugünlerde sendikaların saldırılarla işlevsiz kılınmaya çalışıldığını belirten Topçu, Cevat Kömürcü'ye yapılan saldırının, bu anlayışın mafya şeklindeki bir uygulaması olduğunu ifade etti. Sabri Topçu, "Saldırıyı protesto ediyoruz. Hiçbir saldırı toplusözleşme sürecindeki başarımızı, örgütlenme ve hak mücadelemizi engelleyemez" diyerek, sendikaları ve emek örgütlerini dayanışmaya ve saldırıyı protesto etmeye çağırdı. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Adana EMEP'ten işsizliğe ve
    yoksulluğa karşı mücadele çağrısı
Emeğin Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, işsizliğe ve yoksulluğa karşı yürüttüğü faaliyetlerine devam ediyor. Dün saat 11.30'da parti binası önünde basın açıklaması yaparak, hazırladıkları bildirileri şehir merkezinde dağıtan EMEP üyeleri, tüm emekçileri örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı.
EMEP adına açıklama yapan İl Başkanı Belma Çıngıloğlu, her kriz döneminde patronların "Zarar ediyoruz" diyerek emekçilerin kazanılmış haklarına saldırdığına dikkat çekti ve herkesi işsizliğe ve yoksulluğa karşı mücadeleye çağırdı.
Adana'da son 4 ayda 12 bin işçi atıldı
"Krizden emekçinin payına işsizlik, patronlara kâr ve zenginlik düştü" diyen Belma Çıngıloğlu, krizin, işten atmanın ve düşük ücretle çalıştırmanın bahanesi haline getirildiğini söyledi. Binlerce işçinin işten atıldığına vurgu yapan Çıngıloğlu, Adana'da, son 4 ayda 12 bin işçinin işinden olduğunu kaydetti.
Çıngıloğlu, tütün ve şeker yasalarının Meclis'te kabul edildiğini, küçük esnaf ve köylünün bitirildiğini, bankaların tasfiye edilmek istendiğini ve yeni ek vergiler çıkarıldığını ifade etti. "İşsizlik yalnızca işsizlerin sorunu değildir ve sadece işsizlerin mücadelesi ile çözülemez" diyen Çıngıloğlu, çözümün işsize iş sağlamayan, sofradaki ekmeği çalan, evdeki tencereyi boş bırakan sömürü ve açlık düzenine hayır demekten geçtiğini sözlerine ekledi. Çıngıloğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Gündüzleri işsiz kalınmayan, geceleri aç yatılmayan bir ülke hayal değildir. Açlığı ve işsizliği, ancak emeğin bağımsız, demokratik Türkiye'sinde yenebiliriz. Emeğin Partisi, tüm emekçileri; işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa karşı emeğin iktidarı için mücadeleye çağırıyor."
ÖNCEKİ HABER

Vakıf üniversitelerine devlet kıyağı

SONRAKİ HABER

Perküsyonun doğaçlama ustası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...