26 Ağustos 2011 09:38

Sessiz ama üç boyutlu

SESSİZ dönem (1894-1929) büyük sinema klasiklerinden, Charlie Chaplin, Buster Keaton, S. Eisenstein, F. W. Murnau, Fritz Lang gibi büyük ustaların seçmeleri 3D formatında beyazperdeye taşınıyor.Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi, sinema klasiklerinin CGI teknolojisine dayanarak, 2D’den yüksek kaliteli stereoskopik 3D’ye d&oum

Sessiz ama üç boyutlu
Paylaş

SESSİZ dönem (1894-1929) büyük sinema klasiklerinden, Charlie Chaplin, Buster Keaton, S. Eisenstein, F. W. Murnau, Fritz Lang gibi büyük ustaların seçmeleri 3D formatında beyazperdeye taşınıyor.

Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi, sinema klasiklerinin CGI teknolojisine dayanarak, 2D’den yüksek kaliteli stereoskopik 3D’ye dönüştürülmesini ve başta genç kuşaklar olmak üzere tüm dünya çapında kitlelere sunulmasını amaçlayan bir proje hazırlanıyor.

Proje, Filmlerin orijinal içeriklerini, yaratıcılarının bıraktıkları haliyle muhafaza edecek ve  dolayısıyla, proje kapsamındaki eserlerin öznitelikleri korunacak, artistik içerikleri ile ilgili hiçbir değişiklik yapılmayacak.

Büyük Sinema Klasikleri 3D Projesi adına Charlie Chaplin’in The Immigrant (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1917), Easy Street (Yazan/Yöneten: Charlie
Chaplin 1917), The Rink (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), The Adventurer
(Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1917), The Vagabond (Yazan/Yöneten: Charlie Chaplin 1916), isimlerini taşıyan, 12 filmi bu proje kapsamında hazırlanıyor. Eserlerin  telif haklarına sahip olan Film Preservation Associates (ABD) ile tüm dünya kapsamında bir ortaklık anlaşması imzalandı.

Filmler müzik ve derlemeleriyle tamamen orijinal olacak; aynı zamanda bugüne dek ortaya çıkmamış, arşivlerde saklı kalan bazı sahneler de seyirciyle buluşacak. Charlie Chaplin 3D serisinden ilk derlemenin tüm dünya çapında 23 Nisan 2012’de vizyona girmesi hedefleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dickens’in torunu dede sözü dinlemedi

SONRAKİ HABER

Batmanlı gençler intiharların son bulmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...