05 Temmuz 2001 21:00

İki yıl sonra prefabriğe hücum

Kocaeli depreminin üzerinden iki yıla yakın bir süre geçmesine karşın, konut ihtiyacının karşılanmaması, prefabrik konutları bile cazip hale getirdi.

Paylaş
İki yıl sonra prefabriğe hücum
17 Ağustos Kocaeli depremi sonrasında yapılan kalıcı konutların yetersizliği nedeniyle, Adapazarı'nda halen büyük bir konut açığı yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde boşalması beklenen prefabrik konutlar için, her gün onlarca kişi başvuruyor. Kalıcı konutların teslim edilmesi ve onarımların bitmesiyle birlikte boşalması beklenen prefabrik konutlar, konut açığı nedeniyle depremzedelerin can simidi oldu.
Boşalmasını bekliyorlar
Baraka, çadır ya da çok katlı binalarda korku içinde oturan depremzedeler, boşalacağı beklentisinde oldukları prefabrik konutlardan verilmesi istemiyle Sakarya Valiliği'ne başvuruda bulunuyor. Ancak, beklentinin aksine, kalıcı konutların teslimiyle boşalacak prefabrik sayısının ihtiyacın çok altında olması nedeniyle, başvuru sahiplerinin büyük bölümü konut alamayacak.
Konutlarda yer yok
Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, 12 ayrı bölgede kurulan 10 bin 375 prefabrik konutta, yalnızca 631 kalıcı konut hak sahibi oturuyor. Diğer konutlarda ise evleri hasar gören kiracılar ya da sağlık raporlarıyla konutlarda oturmaya hak kazanan depremzedelerin oturduğu öğrenildi. Vali Yardımcısı Mükerrem Ünlüer, prefabrik konutlar için her gün onlarca başvuru yapıldığını belirterek, dilekçelerin tamamının işleme konulduğunu söyledi.
Kalıcı konutlara geçecek 631 depremzedenin boşaltacağı konutların, başvuruda bulananlardan sağlık raporu olanlar ile önceliği bulunanlara dağıtılmasının planlandığını ifade eden Ünlüer, "Ancak, başvuru bunun çok üzerinde oldu. Dilekçeleri alıyoruz ama konutlarda yer yok" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Deride greve doğru

SONRAKİ HABER

Böyle olur işgalcinin ahlakı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...