03 Temmuz 2001 21:00

Hükümet işçi yüzü görmek istemiyor!

Dün İstanbul, İzmir ve Adana'da Sümerbank işçileri hükümetin uygulamalarını protesto ettiler. İstanbul'da hükümet ortağı partilere giden işçiler içeri alınmayarak yağmur altında bekletildi.

Paylaş
Hükümet işçi yüzü görmek istemiyor!
TEKSİF üyesi Bakırköy Sümerbank işçileri, 3 aydır ödenmeyen ücretleri, ikramiye ve diğer alacakları için DSP, ANAP ve MHP il örgütlerine gittiler. DSP'ye alınmayan Sümerbank işçileri, ANAP ve MHP il yöneticileriyle de temsilciler düzeyinde görüşebildiler. Yağmur altında bekletilen işçiler, açlığa mahkûm edildiklerini belirterek, verdikleri oyları geri istediler.
Bakırköy Sümerbank işçilerinden DSP'ye oy veren bir grup, taleplerini içeren dilekçeleri dün DSP İstanbul İl Başkanlığı'na vermek istedi. Zeytinburnu'nda bulunan il binası önüne barikat kuran çevik kuvvet polisleri, işçileri binaya yaklaştırmak istemedi. "Muhatap yok" denilerek içeri alınmayan ve yaklaşık yarım saat yağmurda bekletilen işçiler, tepki göstererek dağıldılar.
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan ANAP İl Başkanlığı'na giden bir grup Sümerbank işçisi ise ANAP İl Sekreteri Osman Dinç ile görüştü. Görüşmeye işçiler adına 3 kişi alınırken, diğer işçiler dışarıda yağmur altında beklediler. ANAP yöneticileri, işçilere alacaklarının cuma günü ödeneceğini söyledi. Bu sırada dışarıdaki işçiler, "Burası hortumcu yuvası", "İşçiler burada, söz verenler nerede", "İş, ekmek yoksa barış da yok" sloganlarını attı.
MHP'ye büyük öfke
Bakırköy Sümerbank'ta çalışan ve seçimlerde MHP'ye oy veren işçilerden yaklaşık 100'ü, yöneticilerle görüşmek üzere MHP İstanbul İl Teşkilatı'na gitti. Karaköy Perşembe Pazarı'nda bulunan binaya girmek isteyen işçilere polis ve MHP'liler engel olurken, oluşturulan 6 kişilik komitedeki 4 işçi içeri alındı. İçeriye girmelerinin yasaklanmasına öfkelenen işçiler, "Bu partiye oy verdik, ayıptır" diyerek tepki gösterdiler. Dışarıda yağmur altında beklemek zorunda kalan işçilerin büyük çoğunluğu MHP'den gönderildiği söylenen suyu içmeyerek yere döktüler. Kısa süren görüşmede işçi temsilcileri, ücretlerinin 3 aydır verilmediğini, özelleştirme nedeniyle fabrikanın geleceğinin belli olmadığını anlattılar.
Görüşme sonrası basına açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cengiz Gökçe, konuyu Divan Toplantısı'nda gündeme alacaklarını ve işçilerin yanlarında getirdikleri taleplerle imzaları genel merkeze ulaştıracaklarını söyledi. İşçiler Gökçe'ye de il binasına alınmadıklarını söyleyerek tepki gösterdiler.
ÖNCEKİ HABER

Motivasyonları 'bozuldu'!

SONRAKİ HABER

Çocuklar isyan etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...