28 Haziran 2001 21:00

Sahte sendikaya tepki sürüyor

Kamu emekçilerinin cop ve gaz bombalı polis saldırısı eşliğinde Meclis'ten geçirilen sahte sendika yasasına karşı tepkisi sürüyor.

Paylaş
Sahte sendikaya tepki sürüyor
Kamu emekçilerinin cop ve gaz bombalı polis saldırısı eşliğinde Meclis'ten geçirilen sahte sendika yasasına karşı tepkisi sürüyor. Kamu emekçileri Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den yasanın veto edilmesini istiyorlar.
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, sendika binasında yapılan basın açıklamasıyla, sahte yasanın geçmiş olmasının kamu emekçilerinin mücadelelerini geriletemeyeceği vurgulandı.
Şube Başkanı Hayrettin Altun, 50'yi aşkın eğitim emekçisinin katıldığı basın açıklamasında, saldırılara örgütlenerek cevap vereceklerini bildirdi. Basın açıklaması sırasında sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.
KESK Giresun Şubeler Platformu Sözcüsü Mustafa Saraydemir de yaptığı yazılı açıklamada, toplusözleşmeli, grevli, özgürlükçü ve demokratik bir sendika yasası talebiyle alanlara çıkan KESK üyelerine uygulanan şiddeti protesto ettiklerini dile getirdi.
Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, İzmit Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantı salonunda düzenlediği basın açıklamasında, mücadelelerini hızlandıracaklarını bildirdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı basın toplantısında konuşan Yıldızeli, örgütlenme kampanyalarıyla Tüm Bel-Sen'i daha da büyüteceklerini kaydetti.
KESK Uşak Şubeler Platformu da düzenlediği basın toplantısında sahte sendika yasasını kabul etmeyeceklerini duyurdu. Sahte sendika yasasının pek çok çok yasağı içinde barındırdığını ifade eden konuşan Dönem Sözcüsü İlknur Gülbey, Kamu-Sen'in yasa karşısındaki tavrını da sert bir dille eleştirdi.
Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Ankara Şubesi üyeleri de sahte sendika yasasını veto etmesi için Cumhurbaşkanı Sezer'e faks çektiler. Altındağ, Sincan, Mamak ve EGO sendika yönetim kurulu üyeleri ile belediye çalışanları dün Samanpazarı PTT'den Sezer'e faks çektiler ve sahte sendika yasasını imzalanmamasını istediler.
ÖNCEKİ HABER

Telekom'da kirli oyun

SONRAKİ HABER

Beykoz Deri işçileri yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...