27 Haziran 2001 21:00

'Caz'la buluşmaya az kaldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Caz Festivali için geri sayım başladı.

Paylaş
'Caz'la buluşmaya az kaldı
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Caz Festivali için geri sayım başladı. 6 Temmuz'da başlayacak festival kapsamında dünyanın birçok ülkesinden ünlü konuklar İstanbullu sevenleriyle buluşacak.
Festival kapsamında ilk sahne alacak olan grup "Big Bad Voodoo Daddy". 6 Temmuz'da Babylon'da sahne alacak grup, cazın en neşeli akımlarından birisi olarak kabul ediliyor. Swing'i günümüze taşıyan en dinamik gruplardan biri Big Bad Voodoo Daddy. Konserlerinde sahneden inip seyirciyle dans ediyorlar, sadece sahnedeki performanslarıyla değil, dansları, kostümleri ve enerjileri ile müziklerinin coşkusunu seyirciyle paylaşıyorlar. Kendi imkânlarıyla yapımını ve dağıtımını üstlendikleri iki bağımsız albümle müzik kariyerleri başlayan topluluk, plak şirketi çatısı altında çıkardıkları ilk albümleriyle Grammy'ye aday gösterildiler. Kendi isimlerini taşıyan bu albüm platin plak kategorisine ulaştı.
İkinci gün ise iki konser yer alıyor. "KonserCELL" Brooklyn Funk Essentials & LaçoTayfa" Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşurken, "Future Sound of Istanbul" Babylon'da dinleyicilerin karşısında olacak.
9 Temmuz'da ise "Brad Mehldau Trio" Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak. Aynı gün "Nick Cave and The Bad Seeds" ise Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müziğin güzelliğini okurlarıyla paylaşacak.
10 Temmuz'da Buena Vista Social Clup, Cachaito Lopez, Miguel AnGa Diaz ve Omara Portuondo Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde olacak. Ry Cooder'ın yapımcılığını üstlendiği Grammy ödüllü "Buena Vista Social Club" albümü, Küba müzik tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimlerini bir araya getirmişti. Çoğu dinleyiciye, gizli kalmış bir müzikal hazinenin kapılarını açan bu albüm, Wim Wenders'in aynı adı taşıyan belgesel projesine esin kaynağı oldu ve Kübalı efsanevi müzisyenlerin kendi hayatlarından kesitlerden oluşan film, sinema tarihinin kült filmleri arasına girmeyi başardı. Bu projede yer alan usta basçı Cachaito Lopez ve Küba'nın tek kadın bolero şarkıcısı Omara Portuondo yine Açıkhava Sahnesi'nde buluşacak. Küba'nın en iyi kontrbas sanatçısı olan Cachaíto López, usta kongacı Miguel Angá Díaz ile oluşurduğu projesiyle geleneksel Küba müziğine yeni renkler katmayı hedefliyor.
Aynı gün Babylon'da ise "AJE Sisters in Jazz Collegiate Sextet" sevenleriyle buluşuyor.
Kenny Barron ve Regina Carter'dan oluşan "IAJE Sisters in Jazz Collegiate Sextet" Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda; PJ Harvey'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde 11 Temmuz'da sahne alacaklar. Aynı gün Babylon'da ise "Dezoriental" var.
12 Temmuz'da ise Dianne Reeves "Celebrating Sarah Vaughan" Wayne Shorter Quartet featuring Brian Blade, John Patitucci, Danilo Perez Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde; Beady Belle Babylon'da müzikseverlerle buluşuyor.
Frank Sinatra Jr. ve Woody Herman Orkestrası Frank Tiberi'nin yönetiminde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda; Elefteria Arvanitaki'de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde 13 Temmuz 2001 Cuma günü gerçekleşecek etkinlikler Aynı gün Babylon'da ise Bugge Wesseltoft yer alacak.
14 Temmuz'da "Salsa Gecesi!" (Oscar De Leon / Celia Cruz) Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde; Ricardo Lemvo ve Makina Loca Babylon'da olacak.
Cubanismo! "Mardi Gras Mambo" Esma Sultan Yalısı; Mardi Gras'tea Babylon 16 Temmuz'da sahne alacak.
Festivalin diğer ağır toplarından birisi ise Sting. Biletleri çıkar çıkmaz tükenen Sting'in konseri 17 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.
Sting, yaklaşık 25 yıllık müzik geçmişi boyunca ürettikleri ve rock, reggae, jazz ve folk gibi türlerle, Kelt ve Orta Doğu tınılarını harmanlayan evrensel müziği ile kitleleri büyülemeye devam ediyor.
Sting'in müziği çağımızı anlatan bir "soundtrack"... Üç kez platin plak kategorisine hak kazanan, dünya çapında yedi milyonu aşan bir satış rakamına ulaşan albümü "Brand New Day", Sting'e "en iyi pop albümü" ve "en iyi erkek şarkıcı" dalında Grammy ödüllerini kazandırdı.
Albümde yankılanan Miles Davis tınılarından, ortaçağın yalın ezgilerine, Amerikan Folk müziğinden, Cezayir'in etnik seslerine kadar birçok öğe, usta sanatçının özgün imzasıyla harmanlanıyor. Superbowl'daki performansı, "The Emperor's New Groove" filmi için besteleyip seslendirdiği "My Funny Friend and Me"nin En İyi Özgün Şarkı dalında Oscar ödülüne aday gösterilmesi, sanatçının son dönemdeki yadsınmaz başarıları. Sadece sanatıyla değil, insanhHakları ve çevre duyarlılığı için aldığı aktif görevlerle de ön planda olan Sting, bu konulardaki hassasiyetini dünya toplumlarıyla paylaşıyor, müziği ve verdiği mesajların itici gücüyle durmak bilmeden üretiyor.
Aynı gün "Radio Oxi-Gen Party" Babylon'da "Esbjörn Svensson Trio", Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda; Pink Martini, Esma Sultan Yalısı'nda; "Uçan Halı", Babylon'da 18 Temmuz'da sahne alacak.
19 Temmuz'un programı ise şöyle: Pink Martini, Esma Sultan Yalısı'nda; "Grooverider" ies Babylon'da olacak.
Festivalin son etkinliğinde ise "Peter Kruder & Reiner Trüby", 20 ve 21 Temmuz akşamı Babylon'da sahne alacak.
ÖNCEKİ HABER

Özelleştirme mağdurları iş istiyor

SONRAKİ HABER

TMMOB'u devre dışı bırakma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa