25 Haziran 2001 21:00

Yaralar 3 yılda sarılamadı

Adana depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak, hasarlı binalar için öngörülen onarım bedelleri henüz tam olarak ödenmiş değil. Bedellerin alınması için son gün 31 Ağustos...

Paylaş
Yaralar 3 yılda sarılamadı
Adana'da 27 Haziran 1998 yılında yaşanan depremde hasar gören binalar için ödenmesi öngörülen "onarım bedeli" hâlâ ödenmedi. Çoğu hak sahibi, üç yıldır "binalarını onarmak için ödenecek parayı" bekliyor.
Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Ahmet Taş, 27 Haziran depreminin 3. yıldönümünde deprem hasarları bedellerinin ödenmesinde yaşanan gecikmelerden "duyduğu üzüntüyü" aktardı.
31 Ağustos'ta son
Hak sahiplerinin, başvurmaları halinde deprem hasarlarının son taksitlerini alabileceğini ifade eden Ahmet Taş, deprem yaralarının sarılması çalışmalarının 31 Ağustos 2001 tarihinde sona ereceğini, bu tarihten sonra hiç kimsenin hak iddiasında bulunamayacağını söyledi.
Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Taş, ancak elinde belgeleri bulunanların bu tarihe kadar hak ettikleri onarım bedellerini alabileceklerini sözlerine ekledi.
'Olası bir depreme karşı önlem alındı'
Olası bir deprem ya da başka bir afete hazırlıksız yakalanmamak için her türlü önlemin alındığını ve kentin "Doğal Afet Planı"nın hazırlandığını da belirten Taş, "Bu bilgiler, belirli zaman dilimlerinde düzenlenen tatbikatlarla pekiştirilmektedir" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Türkbank'ın tasfiyesi

SONRAKİ HABER

Makedonya barut fıçısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...