26 Ağustos 2011 05:26

Kadınlar: Erdoğan savaş değil barış toplantıları yapsın

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun kadın bileşenleri  Kandil’e yönelik yapılan operasyonlara ve yükselen çatışmalı sürece dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.Dün Bakırköy İncirlik caddesinde bir araya gelen Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku kadın bileşenleri, ‘Artık

Kadınlar: Erdoğan savaş değil barış toplantıları yapsın
Paylaş

Dün Bakırköy İncirlik caddesinde bir araya gelen Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku kadın bileşenleri, ‘Artık yeter ! Kadınlar Barış İstiyor’ yazılı pankart açtı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu kadınlar,  “Hepimiz anayız barıştan yanayız”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Gençler ölmesin savaş son bulsun” şeklinde attıkları sloganlarla barış taleplerini bir kez daha yineledi. Kadınlar taşıdıkları ‘Dün Halepçe bugün Kandil’ Çocuklarımızın ölümü masaya oturmayan AKP  yüzündedir’ Erdoğan Barışı Engelledi’ yazılı dövizlerle AKP  hükümetinin savaş politikalarını eleştirerek, bir an önce askeri operasyonların  son bulmasını ve barış sürecinin başlatılmasını istedi. Kadınların  yapmak istedikleri yürüyüş polis tarafından engellendi. Bunun üzerine yolu trafiğe katan kadınlar oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını  Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku kadın bileşenleri adına Vildan Kıran okudu.  “AKP Hükümeti, dağlarda yoksul Türk ve Kürt gençlerinin kırımına, şehirlerde nefret ve linç yöneliminin büyümesine neden olacak; anaların yüreğini yakacak savaş politikalarında ısrar etmeye devam ediyor” diyen Kıran, yine bildik savaş senaryolarının devreye sokulduğunu,  süren operasyonlar ve iktidarın savaş dilinin önümüzdeki dönemlerde gözaltı, tutuklama ve ölümleri arttıracağını söyledi.

AKP ADIM ATMADI

AKP Hükümetinin,  bugüne kadar Kürt sorununun çözümüne yönelik Kürt halkının siyasi temsilcileriyle diyalog yolu geliştirmediğini, Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin  taleplerine yönelik hiçbir adımın atılmadığını  ifade eden Kıran, “Ateşkes süreçleri değerlendirilerek barış yönünde adımlar atmak yerine, askeri ve siyasi operasyonlar sürdürüldü. Yüzlerce insan çatışmalarda yaşamını yitirdi, binlerce Kürt siyasetçisi cezaevinde”diye konuştu.  AKP’ye oy verenlere sesleniyoruz, siz bu oyları savaş için değil, çözüm ve huzur vaatleri için verdiniz. Yaşanan çatışma ve ölümlerden barış çağrılarını duymazlıktan gelen, Kürtlerin eşit hak istemlerini ciddiye almayan AKP’ nin sorumlu olduğunun altını çizen Kıran,  “Kendi çocuklarına sahil bölgelerinde askerlik yaptıranların, yoksul çocuklarına kefen ve tabutu layık görmelerine artık izin vermeyeceğiz; çocuklarımızı askere göndermeyeceğiz. Savaş tamtamları eşliğinde milliyetçilik ve militarizmin, erkek egemenliğinin tüm toplumu teslim almasına; kadınların ve bütün toplumun demokratik taleplerinin kuşatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardında söz alan Barış annesi Sakine Bozkurt, uzatılan  barış elinin tutulaması gerektiğini dile getirerek, “ AKP hükümeti yaşanan ölümlerden rant sağlıyor. Gerilla ve asker kanı üzerinde siyaset yapıyor. Erdoğan savaş toplantıları yapacağına, barış toplantısı yapsın. Müzekerelere başlayarak barış sürecini başlatsın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Fotoğraflar: Selçuk Arslan

ÖNCEKİ HABER

Japonya başbakanı istifa etti

SONRAKİ HABER

KESK: 'Savaş değil demokratik çözüm'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...