24 Haziran 2001 21:00

Memur Güvenpark'ta sabahlayacak

Sahte sendika yasasına karşı mücadele eden kamu emekçileri, üç gün önce başlayan oturma eyleminin bugünkü bölümünü sabaha kadar sürdürecek.

Paylaş
Memur Güvenpark'ta sabahlayacak
KESK Merkez Yönetim Kurulu (MYK)'nun aldığı karar doğrultusunda üç gündür Ankara Güvenpark'ta oturma eylemi yapan kamu emekçileri, eylemlerini bugünden itibaren kesintisiz biçimde sürdürecekler.
KESK MYK'sı önceki gün yapılan toplantıda sahte sendika yasasının Meclis'ten geri çekilinceye kadar eylemlerin dozunu artırmaya karar verdi. Karar uyarınca, bugün (Pazartesi) saat 15.00'te Kızılay Güvenpark'ta başlayacak olan oturma eylemi tasarının Meclis'te görüşüleceği salı gününe kadar sürecek. Salı günü Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya gelen kamu emekçileri, Güvenpark'ta süren oturma eylemine katılacaklar. Kamu emekçilerinin eylemleri, yasanın Meclis'te görüşülme durumuna göre daha sonraki günlerde de sürebilecek.
Güvenpark'ta yapılan oturma eylemi dün de devam etti. Saat 13.00 ile 15.00 arasında parkta oturma eylemi yapan kamu emekçileri, Meclis üzerideki gözetimlerinin süreceğini ve grevli, toplusözleşmeli sendika istediklerinde kararlı olduklarını dile getirdiler. Eylem boyunca sık sık atılan "Sendikayı kurduk, kapattırmayız; yasakçı yasayı kabul etmeyiz" sloganıyla direnişin yasa geri çekilene kadar süreceği bildirildi.
Yakıcı güneşe rağmen direnişlerini halaylarla, sloganlarla coşkuyla sürdüren kamu emekçilerine, haklı mücadelelerinde bir kez daha zafere ulaşan Bergama köylülerinden de destek mesajı geldi. Direngen emekçileri selamlayan Bergama köylülerinin yanı sıra, DİSK Genel-İş Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Özhamarat, EMEP Ankara İl Başkanı İbrahim Akkaya ve Diyarbakır Demokrasi Platformu temsilcileri de eyleme destek verdi.
Topluluğa seslenen KESK Genel Başkanı Sami Evren, "KESK'te örgütlü 2 milyon emekçinin kalbi bugün burada direnen emekçilerle birlikte atıyor, peki bize sahte sendika yasasını dayatanların ve onların destekçilerinin yüreği atıyor mu?" diyerek, emekçilere ihanet edenlerin tarih önünde yargılanacağını dile getirdi. Topluluğa, "Grevli, toplusözleşmeli sendika hakkımızdan vazgeçecek miyiz? IMF milliyetçisi kontra sendikaya geçit verecek miyiz?" sorularını yönelten Evren, "Hayır" cevabını veren emekçilere, Türkiye'nin ve çalışma hayatının demokratikleşmesi için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.
Siyasi iktidarı uyardığını söyleyen Evren, "Tarihte her zaman haklılar kazanmıştır, KESK haklıdır, örgütlüdür ve mutlaka kazanacaktır" diye konuştu. Salı günü kontra sendikanın salonda toplanarak sahte yasanın çıkartılması için baskı yapacağını KESK'in ise onbinlerle Ankara'ya gelip yasanın çıkmaması için direnişini sürdüreceğini ifade eden Evren, grevin de, toplusözleşmenin de mücadeleyle kazanılacağını dile getirdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


250. gününde ailelere gözaltı
Tecrit ve izolasyona karşı sürdürülen ölüm orucunun 250. gününde, tutukluların taleplerinin kabul edilerek ölüm oruçlarının son bulması ve yeni ölümlerin engellenmesi amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen tutuklu yakınlarına müdahale eden polis, yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.
Öğlen saatlerinde ölüm orucunda bulunan tutukluların taleplerine yanıt verilmesini isteyen tutuklu yakınları Taksim Meydanı'na gelmeye başladı. Meydanda elinde dövizler bulunan bir genci gözaltına almaya çalışan polise engel olmaya çalışan tutuklu yakınlarının çevresi kısa bir sürede sarıldı. Polis, abluka altına aldığı yaklaşık 30 kişiyi, dövüp sürükleyerek gözaltına aldı. Çıkan arbadede polis, bazı basın mensupları ve kameralara da zarar verdi.
Beyoğlu Merkez Karakolu'na götürülen tutuklu yakınlarından isimlerini öğrenebildiklerimiz şunlar; Mehmet Soylu, Sema Serindağ, Yeliz Saygınar, Yıldız Yılmaz, Esma Oğuz, Murat Elverişli, Cemal Çelebi. Bu arada, TUYAB, DMP ve İHD tarafından yapılan yazılı açıklamada, tutuklu yakınlarına yapılan saldırı protesto edilerek, gözaltındakilerin derhal serbest bırakılması istendi.
ÖNCEKİ HABER

Antep'te EMEP şenliği

SONRAKİ HABER

Oğuz Atay ve Tutunamayanlar üzerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa