23 Haziran 2001 21:00

MHP parsa peşinde

FP'nin kapatılması, MHP'yi harekete geçirdi. MYK'yı ve il başkanlarını toplayan Bahçeli, siyasi dengelerin değişeceğini kaydederek, planlarını yeniden gözden geçireceklerini belirtti.

Paylaş
MHP parsa peşinde
FP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması ve parti içindeki "yenilikçi-gelenekçi" çekişmesinin yarattığı karışıklık MHP'nin iştahını kabartıyor. MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli dün partisinin il başkanlarını ve MYK'yı toplayarak, izlenecek taktikleri belirledi. Bahçeli, "FP'nin kapatılmasının siyasi hayatımızın geleceğini de yakından etkileyeceği anlaşılmaktadır. Mevcut siyasi dengelerin değişeceği, çeşitli planların yeniden gözden geçirileceği anlaşılmaktadır" dedi.
Bahçeli, partisinin MYK toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, FP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasını değerlendirdi. Bir taraftan el ovuşturan bir yandan da ana muhalefet düzeyindeki bir siyasi partinin kapatılmış olmasının çok üzücü olduğunu kaydeden Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin yürürlükteki siyasi mevzuatın gereği olarak böyle bir hükme ulaştığını söyledi. Bahçeli, bunu hukuken tartışmanın hem bir yararı olmadığını hem de doğru bulunmadığını kaydetti.
'Kapımız açık' dedi
Demokratik rejimlerde çok ağır bir ceza olan kapatma cezasının zorlaştırılması, Hazine yardımlarından mahrum bırakılması ve seçimlere katılamama gibi yaptırımların uygulanmasının demokrasinin ruhuna ve lafzına daha uygun olacağını ifade eden Bahçeli, iki yılını dolduran bir iktidar döneminde niçin bu değişiklikleri yapmadığına ise değinmedi. "FP'nin kapatılmasının siyasi hayatımızın geleceğini de yakından etkileyeceği anlaşılmaktadır. Mevcut siyasi dengelerin değişeceği, çeşitli planların yeniden gözden geçirileceği anlaşılmaktadır. Çeşitli niyetlerle pusuda bekleyen çevrelerin de iştahını kabartacak olan bu durum, ülkemizin zor şartlar altında sürdürdüğü ekonomik ve siyasi istikrar ortamını bozmaması önem taşımaktadır" diye konuşan Bahçeli, asıl niyetini, her partinin inanç, ülkü ve gönül birliği içerisinde olabilecek insanlara karşı kapısını açık tutabilmesi gerektiğini söyleyerek açığa vurdu.
ÖNCEKİ HABER

'Blues'un büyük ustasının ardından

SONRAKİ HABER

Çimento işçileri satışı kabul etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...