22 Haziran 2001 21:00

Yangınlar yok ediyor

Sayıları giderek artan yangınlar, son olarak Çorum'da bir köyü, Antep'te odun kömür depolarını ve Urfa'da 2 hektarlık hatıra ormanını küle döndürdü.

Paylaş
Yangınlar yok ediyor
Yaz aylarında daha da yoğunlaşan yangınlar, her gün pek çok alanda yok etmeye devam ediyor. Son olarak Çorum, Antep ve Urfa'da çıkan yangınlarda, bir köy köl oldu, odun ve kömürcülerin bulunduğu bir site ile 2 hektarlık hatıra ormanı yandı.
Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar Köyü'nde çıkan yangında, köydeki 31 evden 26'sı ev kül oldu. Önceki gün saat 15.40'da henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve can kaybının yaşanmadığı yangında, 26 evle birlikte ahır ve samanlıklar da kül oldu. Kargı ve Hacı Hamza ilçeleri ile Kastamonu'ya bağlı Taşköprü beldesinin itfaiye ekipleri ve çevre köylerden gelen halkın yardımıyla sürdürülen yangından, sadece 5 ev kurtarılabildi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında evi yanan Şerife Yıldırım kalp krizi geçirerek öldü.
Oduncular yandı
Antep Mahrukatçılar Sitesi'nde çıkan yangında, odun ve kömür satışı yapılan 8 işyeri kül oldu. Saat 20.00 sularında, Mahrukatçılar Sitesi 5. Cadde'de bulunan odun-kömür satış işyerinde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevre işyerlerine sıçradı. İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin tamamına yakınının katıldığı söndürme çalışmaları, yaklaşık 2 saat sürdü.
Orman yangınları
Urfa'nın Duruca Köyü'nde bulunan bir şirketin hatıra ormanında çıkan yangında 2 hektarlık alan tahrip oldu. Duruca Köyü'ndeki ormandaki yangının, elektrik tellerinden çıkan kıvılcım sonucu çıktığı öğrenildi.
Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'ndeki Yılanlı Dağı'nda da 50 dönüm makilik alan yandı. Araçlar ulaşamadığı için yangın toprak atarak güçlükle söndürüldü. Ancak, 50 dönümlük makilik alan kül oldu.
ÖNCEKİ HABER

Çimse-İş işçiyi sattı

SONRAKİ HABER

Makedonya'nın eli kolu bağlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...