19 Haziran 2001 21:00

Hollywood daha 'beyaz' tanıtır!

Columbia Pictures şirketinin 'Vatansever' filmi için çektiği reklamlarda kendi çalışanlarını sıradan izleyiciler gibi gösterdiği ortaya çıktı.

Paylaş
Hollywood daha 'beyaz' tanıtır!
Daha önce sahte film eleştirileri yazdırdığı ortaya çıkan ünlü Hollywood stüdyosu Columbia Pictures'ın başı bu kez de hileli tanıtım yapmakla dertte. Ülkemizde de "Vatansever" adıyla yayınlanan ve başrolünde Mel Gibson'un oynadığı "The Partiot" filminin reklamlarında sıradan insanlar gibi demeç verenlerin, gerçekte şirket çalışanları olduğu ortaya çıktı.
Hollywood.com adlı internet sitesine göre, ABD çapında yayınlanan ve bir sinema çıkışında çekilen reklam filminde yapımı "mükemmel" diye niteleyen bir çift, aslında Columbia'nın uluslararası pazarlama bölümünode çalışıyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu, olayı inceleme altına aldı.
Özrü kabahatinden büyük!
Filmin pazarlama sorumlusu Dana Precious ise iddiaları reddetmiyor ve kendisini ilginç bir şekilde savunuyor. Precious, basına yaptığı açıklamada, reklamlarda şirketlerin kendi çalışanlarının kullanılmasının 'doğal' olduğunu ileri sürdü. "Aktörlerin, sıradan insanların ya da çalışanların bir sözcü gibi kullanılması ne eğlence sektörüne, ne Sony Pictures Entertainment'a, ne de sadece bana özgü bir şey" diye konuştu.
Yöneticiler izlememiş
Şirketin daha üst düzey yetkilileri ise kendilerini bu kirli işten sıyırma çabasında. Şirket adına açıklama yapan bir sözcü, "Biz Patriot'u yurtdışında pazarlamakla meşgul olduğumuzdan, televizyonda yayınlanan reklamları görmemiştik. Eğer bu iddialar doğruysa, bu bizim için büyük bir hayalkırıklığı olur" dedi.
Sabıkalı şirket
Geçtiğimiz ay Colombia'nın iki çalışanı yine benzer bir skandal nedeniyle açığa alınmıştı. İki çalışanın David Manning takma ismiyle Columbia filmlerini öven eleştiriler yazdığı ve hatta bu eleştirilerde geçen bazı cümlelerin filmlerin reklam metinlerinde kullanıldığı ortaya çıkmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Kamu bankaları IMF'nin istediği gibi oldu

SONRAKİ HABER

ABD'den Kıbrıs atağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...