18 Haziran 2001 21:00

Ölümlerin sorumluları kınandı

Ölüm orucunda yaşamını yitiren DHKP/C davası tutuklusu Veli Güneş için İstanbul'da yapılan cenaze törenine 250 kişi katıldı ve "Tecriti kaldırın ölümleri durdurun" sloganı attı.

Paylaş
Ölümlerin sorumluları kınandı
Ölüm orucunda yaşamını yitiren DHKP/C davası tutuklusu Veli Güneş için İstanbul'da yapılan cenaze törenine 250 kişi katıldı ve "Tecriti kaldırın ölümleri durdurun" sloganı attı. İHD ve ÖDP de, önceki akşam düzenledikleri eylemlerde, hükümeti ve Adalet Bakanı'nı protesto ettiler.Kandıra F Tipi Cezaevi'nden İzmit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ölüm orucunun 240. gününde hayatını kaybeden Veli Güneş, dün Yeni Bosna Cemevi'nde düzenlenen töreninin ardından toprağa verilmek üzere memleti Tunceli'ye gönderildi. Tunceli, Koçakoç Köyü'nde bugün toprağa verilecek olan Güneş'in Yeni Bosna Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 250 kişi katıldı. Güneş, memleketi Tunceli'ye zılgıtlar ve "Veli Güneş ölümsüzdür", "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Tecriti kaldırın ölümleri durudurun" sloganları eşliğinde gönderildi.
İHD ve ÖDP, Veli Güneş'in önceki gün ölüm orucunda yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak yaptıkları eylemde hükümeti ve Adalet Bakanı'nı protesto ettiler. ÖDP ve İHD'nin Taksim'de yaptığı iki farklı eylemde, ölümlerden Adalet Bakanlığı'nın ve hükümetin sorumlu olduğu vurgulandı. İHD İstanbul Şubesi saat 18.00 sıralarında yaklaşık 50 kişiyle beraber "Siyah Sessiz Tepki " eylemini gerçekleştirdi.
ÖDP'nin önceki gün 19.30'da parti il binası önünde gerçekleştirdiği protesto gösterisinde, "Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun" pankartı açtı. 5 dakika sessiz bir şekilde oturan kitle adına bir açıklama yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Vahit Genç, Adalet Bakanlığı ve hükümetin cezaevleriyle ilgili tutumunu kınadı.
Zorla müdahale sürüyor
Bu arada, Devrimci Mücadele Birliği dergisi, Veli Güneş'in yaşamını yitirmesinin ardından slogan atan Gökhan Akyüz'e zorla müdahalede bulunulduğunu duyurdu. Dergiden yapılan açıklamada, Akyüz'ün zincirle yatağa bağlandığının ve serum takıldıktan sonra bilincini kaybettiğinin bildirildi.
Bu arada, 19 Aralık'da cezaevlerine yönelik operasyon nedeniyle haklarında dava açılan tutuklu ve hükümlülerin Edirne Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmaya katılamadıkları kaydedildi. Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlüler yaptıkları açıklamada, onur kırıcı uygulamalara karşı çıktıkları için avukatlarıyla görüştürülmediklerini dile getirdiler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


EMEP'ten gazetemize anlamlı ziyaret
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Genel Başkan Yardımcıları Nedim Köroğlu ve Memet Kılınçaslan ile EMEP GYK Üyesi ve yazarımız Kamil Tekin Sürek, gazetemizde meydana gelen yangınla ilgili "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundular.
Gazetemize gelerek "geçmiş olsun" dileklerini ileten EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, yangında can kaybı meydana gelmemesinin tek tesellileri olduğunu belirterek, yaşanan her kötü olaydan sonra dersler ve sonuçlar çıkarıp, yeni görevler belirlemek gerektiğini ifade etti. Bunun en güzel örneğini Yeni Evrensel gazetesinin genç çalışanlarının gösterdiğini vurgulayan Tüzel, "Yangından hemen sonra büyük bir özveriyle işçi basınını çıkaran Evrensel çalışanları işçi sınıfının neleri başarabileceğini de kanıtladı" diye konuştu. "Vur patlasın çal oynasın" aleminin sözcülerinin ve sermayenin yanında emekçilerin sorunlarını ve mücadelesini anlatan işçi emekçi gazetesinin son derece önemli olduğunu anlatan Tüzel, "Halkın, emekçi iktidarının kuruluş mücadelesinde işçi basını olan Evrensel gazetesi bir ihtiyaçtır" dedi. "Evrensel'i gerçekten sahiplenme örgütlü mücadeleye hizmet eder" diyerek, gazetemezin işçi sınıfı için önemi üzerinde duran Tüzel, parti kadrolarının ve sendikacıların Evrensel'i daha fazla sahiplenmesi gerektiğini söyledi.
Destek artırılmalı
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, işçilerin emekçilerin, Kürt ve Türk tüm işçilerin birliğinin ve onların mücadelesinin sesi olan, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren Yeni Evrensel gazetesine yurdun dört bir yanından haberler gönderilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gazeteyi, haberleriyle ve fotoğraflarıyla yaşatan ve üreten genç arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Gazetemizin Yazıişleri Müdürü Fatih Polat ise, EMEP'in gazetemize yaptığı ziyaretin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Polat, EMEP'li gençlerin ve kadınların gazetenin yayına hazır olması için gösterdiği çaba sayesinde yayının aksamadığını vurguladı. "Kendini emeğe adamış, canla başla çalışan genç arkadaşlarımıza, elektrikçisinden boyacısına kadar kadar, gazeteyi yeniden eski haline getirmek için didinen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diyen Polat, gazetemizle dayanışma örneği gösteren gençler, kadınlar ve tüm gazete okurları sayesinde Evrensel'in, bir önceki günden daha erken bir saatte hazırlandığını dile getirdi.
Yazıişleri Müdürümüz Polat, "Ait olduğumuz sınıfın gücünü yanımızda ve arkamızda hissettik. Emekçilerden başka düşündükleri bir şey olmayan bizler için bu çok büyük bir moral kaynağı oldu" dedi.
ÖNCEKİ HABER

RTÜK Yasası'nı iade etti

SONRAKİ HABER

TDK'dan olumlu açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...