17 Haziran 2001 21:00

DİSK geleceğini tartıştı

Bölge toplantıları ile 15-16 Haziran direnişinin değerlendiren DİSK yönetici ve üyeleri geçmişin deneyiminin bugün ve gelecekte nasıl kullanılacağını tartıştı.

Paylaş
DİSK geleceğini tartıştı
DİSK İstanbul Temsilciler Kurulu'nun 15-16 Haziran Direnişi'nin 31. yıldönümü nedeniyle yapılan toplantısında, "DİSK geleceğe nasıl aktif taşınır?" sorusunun cevabı arandı. Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te başlayan temsilciler kurulunda konuşan DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, DİSK'in Türk-İş'ten kopuş sürecini anlatarak, önlerine çıkartılan tüm engelleri emekçilerin kararlı mücadelesi ile aştıklarını, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin buna örnek olduğunu söyledi.
Yaşanan tablonun her geçen gün karardığını, ancak emek hareketinin bu zorlukları aşabilecek kuvvetinin bulunduğunu belirten Tokmak, Türkiye'nin geldiği noktada sürekli ve etkin eylem zorunluluğu bulunduğunu ifade ederek, "Her emekçinin yakasında bir DİSK rozeti olması için mücadeleyi yükseltmeliyiz" dedi. Murat Tokmak, temsilcilere söz vermeden önce, yapılan konuşmalarla "DİSK'i geleceğe nasıl aktif taşırız?" tartışmasının yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
Emek Programı sahiplenilmeli
Konuşmacılar genel olarak Emek Programı'nın sahiplenilmesini ve örgütlenmeye hız verilmesini isterken, bir kısmı da sendika içi demokrasinin işletilmediğinden şikâyet etti. Genel-İş Sendikası 3. Bölge Başkanı Zeynel Demirçivi, Emek Programı'nın hiçbir yerde savunulmamasından yakındı. Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ise krizlerle beraber işçilerin sorunlara boğulduğunu belirterek, "Lokal direnişlerle bu saldırıların püskürtülemeyeceği ortadadır. Konfederasyon ayrımı gözetmeden tüm emekçilerin Emek Programı etrafında birleşmesi için somut kararlar alınmalıdır. Bunun yanında yine konfederasyon ayrımı yapmadan bölgelerde tüm fabrikaların temsilcilerinin bir araya geldiği platformlar yaratılmalıdır" dedi.
Siyasilerle diyalog çözüm değil
Birleşik Metal-İş İşyeri Temsilcisi Kemal Parlak ise DİSK yönetimini sert bir dille eleştirdi. "Salona değil, sokağa çıkmak gerekir" diyen Parlak, siyasal iktidarla diyalog geliştirerek sorunların çözülemeyeceğini, direniş ruhunun ve yeteneklerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yöneticilerin risk alması gerektiğini söyleyen Parlak, emeğin özgürlüğü için siyasal mücadele verilmesi gerektiğini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Meclis günah çıkaracak

SONRAKİ HABER

Parasızlık nedeniyle köyüne dönemiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...